Vil brenne koranen

Vil brenne koranen

I forbindelse med 9/11 markeringen har en kirke med 50 medlemmer i Florida planlagt å brenne koranen. Selv så er jeg en sterk tilhenger av ytringsfrihet og det å brenne en bok er en ytring som er og bør være lovlig. Ytringsfriheten den viktigste rettigheten mennesker må og skal ha. Uten ytringsfrihet har vi ikke noe demokrati og uten yttringsfrihet og demokrati er mennesker ufrie roboter. Jeg var og er en sterk tilhenger av trykkingen av de berømte karikaturtegningene i 2006 og 2009. Det er veldig viktig at vi aldri lar oss true til taushet, noe vi dessverre har blitt i mange saker som omhandler innvandring og spesielt islam.

Selv om jeg mener det skal være lov til å brenne bøker og dermed religiøse bøker så mener jeg det er meget respektløst og unødvendig. Man skal ha lov til å kritisere religioner, noe som er viktig. Men vi kan og skal aldri godta direkte trakasering og hetsing noe jeg har tatt opp tidligere i forbindelse med hærverk ved en moske i Fredrikstad. Det å brenne koranen som er en hellig bok for muslimer er meget sårende for mange troende muslimer. Det er også meget provoserende for en ikke muslim som meg selv. Når man skal kritisere en religion så gjør det gjerne ved ord, malerier, karikaturtegninger, debatter etc. Men det å ødelegge en hellig gjenstand som koranen, bibelen, kirke, moske etc. er bare ondskapsfullt.

Heldigvis er det mange som fordømmer den varslede koranbrenningen. Argumentasjonen til de av oss som er imot brenningen av koranen varierer, men et håpløst argument er at brenningen kan sette vestlige liv i fare. Det kan godt hende at det stemmer, da lar vi oss true til å redusere ytringsfriheten, noe som vi aldri må godta.

Konklusjonen er klar, det er og skal være lov til å brenne koranen, men det er respektløst og håpløst å gjøre det. Jeg håper derfor at den lille kirken dropper sin planlagte aksjon, ikke pga. trusler om terror og drap, men av respekt for alle som ser på koranen som en hellig bok.

Oppdatering:

Kirken vurderer nå å stanse koranbrenningen hvis de får en telefon fra det Hvite hus.

Goto Top