Undertrykkende politi

Undertrykkende politi

Debatten rundt hijab har nå pågått i flere år og de fleste husker godt Regjeringen som først sa ja til hijab i Politiet, før de sa tja som senere ble til nei osv. Det såkalte likestillings og diskrimineringsombudet har nå kommet frem til at å si nei til hijab i Politiet er diskriminerende. Dette synes jeg er en meget rar uttalelse da den åpner opp for uante konsekvenser. La meg først slå fast en viktig ting i denne debatten, er det noe som er diskriminerende så er det hijab. Hijab, burka og niqab. Dette er undertrykkende plagg som bygger på at kvinner skal tildekkes og styres/eies av sin mann. Derfor har flere land forbudt denne formen for undertrykking, noe Norge også burde gjort.

Debatten nå handler om man skal tillate hijab og religiøse hodeplagg i politiet. For meg handler dette spørsmålet om to ting:

1. Hijab, burka og niqab er et undertrykkende plagg som ikke hører hjemme i 2010. Kvinner skal selvfølgelig få lov til å kle seg som de selv vil.

2. Politiet i Norge SKAL være et nøytralt politi som skal håndheve gjeldene lover/regler. For å sikre politiets legitimitet skal politiets meninger, holdning, religion eller politisk tilhørighet ikke være synlig i den tiden de er på jobb.

Jeg er derfor glad for at FrP på nytt tar opp denne viktige kampen på vegne av alle de undertrykkede kvinnene og på vegne av alle oss som ønsker et nøytralt politi som ikke skal vise deres personlige meninger, holdninger, religion eller politiske synspunkter.

Oppdatering 20 august kl. 1523:

Nå ønsker også samene sin egen politiuniform. Dette blir helt håpløst, la oss ha et nøytralt politi i Norge der alle har lik uniform uavhengig av deres personlige holdninger, etnisitet osv.

Anbefaler alle å lese bloggposten til Anne Cathrine og Jan Fredrik Vogt om samme tema

Goto Top