Tyrkisk kulturkveld

Tyrkisk kulturkveld

I kveld var jeg invitert på tyrkisk kulturkveld i regi av Moss Tyrkiske Arbeidernes Forening. Hele samfunnshuset i Moss var fullt av feststemte tyrkere og deres venner og familier. Det er veldig hyggelig å bli invitert som politiker til arrangementer som dette da jeg blir kjent med mange nye mennesker. Jeg fikk også mange tips og innspill fra flere i det tyrkiske miljøet i Moss og mange av de kom også bort og fortalte at de stemte på Fremskrittspartiet, noe som var hyggelig å høre. I Moss er det ca 500 tyrkere og mitt hovedinntrykk er at de fleste er relativt godt integrert i samfunnet. Det som gledet meg i løpet av kvelden var å se at de har bevart mye av sin kultur og tradisjon, men samtidig har integrert seg i samfunnet. Det gleder meg også at de var flinke til å bruke det norske flagget og ikke bare det tyrkiske, noe som viste at de satt pris på å bo i Norge, men samtidig at de ønsker å ta vare på sin bakgrunn og historie.

Jeg hadde den æren å sitte sammen med den tyrkiske Ambassadøren, Hayati Gúven som var en hyggelig og spennende person. De hadde også fløyet inn en kjent tyrkisk artist som het Gúler Duman. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg forstod så mye av det hun sang, men det var artig å høre.

Dette var mitt siste politiske oppdrag i år, for om noen timer sitter Cathrine og jeg på flyet til Thailand noe som skal bli veldig deilig. Kommer til å oppdatere bloggen fra smilets land, men ikke like ofte som vanlig. Men jeg fikk en fin avslutning på politikken i år gjennom en meget hyggelig kveld på tyrkisk aften.

Goto Top