Stopp hysteriet

Stopp hysteriet

Under gårsdagens Spellemann-utdeling vant det ukjente bandet Plumbo prisen for årets hits med sangen Møkkamann. Premieutdelerne var Madcon og under takketalen kom vokalist Lars Erik Blokkhus med et forsøk på en spøk som ikke ble tatt godt imot. Spøken han sa i gledesrus over å ha vunnet prisen var at når han så på Madcon så mente han at sangen de vant prisen for fikk en ny betydning, Mokkamann.

http://www.youtube.com/watch?v=hHcf6Xjs5V0

Dette medførte at hele pressenorge og alle de politisk korrekte gikk bananas og slo definerte dette som rasisme, uverdig og gjorde alt for å demonisere bandet Plumbo for en spøk de sa i gledesrusen. I Norge har vi fått en kultur der vi har lov til å tulle og komme med spøker om kongehus, politikere, hvit hudfarge, kristendommen osv. men ytringsfriheten stopper der og vi kan ikke komme med spøker om islam eller hudfargen til mennesker som ikke er hvite.

Jeg tror at de fleste som hørte spøken til Plumbo ikke ser på dette som rasistisk, men som et forsøk på en spøk som ikke slo an. Det politisk korrekte Norge synes det er morsomt og akseptabelt når Madcon kaller Thomas & Harald i Senkveld for bleikfisker. Da er det en humoristisk ytring som er akseptabel da spøken da handler om hvite mennesker, men i det sekundet spøken handler om en annen hudfarge er det rasisme.

De samme gutta i Madcon kaller nå medlemmene i Plumbo for «fittehøl» noe som tydeligvis er en helt akseptabel ytring å komme med i media og Madcon blir her bejublet for sine utspill. Dette er heldigvis så langt bare ytringer begge veier, men til slutt kom Kaizers på banen og gikk til fysisk angrep gjennom å helle en øl på Plumbovokalist Lars Erik Blokkhus. Dette synes store deler av media og det politisk korrekte Norge at er helt akseptabelt og handlingen blir bejublet. Det er altså greit å helle øl på meningsmotstandere som har sagt noe man ikke liker.

http://www.youtube.com/watch?v=NimRIay-ZLc

Som man ser av videoen over beklager Plumbo utspillet sitt på det sterkeste, men dette er tydeligvis ikke nok for Kaizers, Madcon og de politisk korrekte. Denne saken er et storm i et vannglass. Rasisme og annen kollektiv tanketang er kvalmende og må bekjempes, men vi må ikke late som om alt som handler om humor rundt hudfarge, kultur eller religion handler om rasisme. Det må være lov å spøke med hverandre og jeg mener at det Plumbo sa er en akseptabel spøk på lik linje med at Madcon selvfølgelig skal få lov til å spøke med Senkveldgutta og kalle de bleikfisker.

Goto Top