Skam dere

Skam dere

Natt til i dag har noen tagget ned en moske i Fredrikstad. Taggingen består av alt fra nazitegn, hån mot Allah og grisetryner. Forhåpentligvis finner politiet ut hvem som står bak denne barnslige og forkastelige handlingen. All hærverk og tagging på andre menneskers eiendom er galt og bør straffes. Det som gjør saken enda værre i dette tilfellet er at det er direkte rettet mot noen mennesker sitt religiøse tilholdssted.

Det skal selvfølgelig være tillatt med kritikk av religion i Norge, det er derfor jeg støttet trykkingen av de berømte karikaturtegningene i 2005 og 2007. Det handler om yttringsfrihet som er meget viktig i et demokrati. Selv så er jeg også blandt de som misliker Islam på flere områder og det skal være lov å kritisere Islam, på lik linje som det skal være lov til å kristisere kristendommen og alle andre religioner. Vi skal uansett ha respekt for andre menneskers livssyn og det hærverket som nå har skjedd i Fredrikstad er forkastelig da det er en kriminell handling, men ikke minst at man spotter andre menneskers religion unødvendig.

Jeg er derfor glad for at Ordføreren i Fredrikstad Eva Kristin Andersen, FrP er så klar og tydelig i sin fordømmelse av dette og for at hun oppfordrer politiet til å prioritere denne saken. Jeg håper at de som står bak denne respektløse handlingen melder seg selv til politiet og gjør opp for seg.

Goto Top