Reisebrev fra Thailand – nr. 5

Reisebrev fra Thailand – nr. 5

Cathrine og jeg nyter fortsatt livet i Bangkok eller Krung Thep Mahanakhon som byen heter i Thailand. Byen er veldig stor og har rundt 8-15 millioner innbyggere. Grunnen til at tallet er så lite konkret skyldes at de færreste i Thailand melder fra til myndighetene når de flytter for å unngå å betale skatt hevdes det. Byen er veldig asiatisk og heldigvis så har de klart å bevare mye av det asiatiske og tradisjonelle samtidig som byen også er en moderne by. I går feiret Cathrine og jeg nyttårsaften på en privat fest på verandaen i penhousleiligheten(42 etage) i en av de største skyskraperne her i byen. Det var utrolig artig å feire på denne måten da vi virkelig hadde topp utsikt til byen og ikke minst til det enorme fyrverkeriet.

Som vanlig er det godt og varmt om natten i Thailand og i går var det 28 grader om natten, noe som passet oss veldig godt.

Vi var heldige og fikk feiret to nyttårsaftener siden Thailand ligger seks timer før Norge. Da klokken rundet tolv så hadde vi perfekt utsikt til fyrverkeriet som dere ser på bildet nedenfor. I de sene nattetimer dro vi fra festen sammen med noen thaier som tok oss med på et veldig fint utested i utkanten av byen, langs Sukhumvit. Siden verken Cathrine eller jeg danser så mye endte vi heller på taket av utestedet der vi holdt ut noen få timer før vi dro hjem på hotellrommet der vi så vidt rakk å feire nyttårsaften på norsk tid før vi endelig la oss etter en uforglemmelig nyttårsaften.

Goto Top