Reisebrev fra Thailand – nr. 4

Reisebrev fra Thailand – nr. 4

Vi har nå dratt fra Cha-Am og kommet frem til storbyens mas i Bangkok. Det er en to timers kjøretur på en fin vei som ble laget til ære for Kongen i forbindelse med hans 80-årsdag. Vi har booket oss inn på Shangri-La som er et veldig fint hotell rett ved elven. På hotellet bukker og hilser de hver gang vi går forbi og vi blir mottatt som konger føler vi. Vanligvis er vi ikke så glad i frokoster, men frokosten her på hotellet er den fineste vi noen gang har spist. De hadde dekket på helt nede ved elven til oss. Det stod minst 20 kokker som stekte alt fra omelett, and, okse, alle typer rare og vanlige egg, kokker som lagde smootie på den måten du ønsket osv. Etter frokosten i dag har vi lekt ordentlige turister og vi startet med en tur til skredderen.

Etter vi var ferdig der tok vi en tur med en Tuk Tuk som er det beste fremkomstmiddelet i en by som Bangkok. Hvor trafikksikker en Tuk Tuk er kan vel alltid diskuteres.

Vi tok så en båttur langs elven som deler Bangkok i to og ikke minst innom de mange kanalene der folk bor. De har bygget opp et imponerende kanalsystem som i praksis er helt like som veier, med trafikkskilt, trafikklys osv.

Da vi var ferdig med båtturen hoppet vi på en ny Tuk Tuk som kjørte oss rundt til mange forskjellige turistattraksjoner og noen butikker. I Bangkok har de et eget turistpoliti som oppsøkte oss for å gi oss tips og ikke minst prutte på prisen for Tuk Tuk for oss. Dette er til stor hjelp i et land der engelskunnskapene er dårlige og ikke minst for oss som ikke liker charterbusser etc. Vi ønsker helst å reise rundt på egen hånd og da er det fint å ha noen som kan hjelpe oss. Vi hadde Tuk Tuk med sjåfør i ca 2 timer noe som kun koster 60 Baht(12 kr). Vi fikk bla. sett veldig mange templer som er utrolig storslagne og flotte.

Nå gjør vi oss klare for kvelden som skal bli feiret på en uforglemmelig måte. Vil også benytte annledningen til å takke alle lesere av min blogg i 2010 og jeg håper dere alle får et riktig godt nytt år.

Goto Top