Reisebrev fra Thailand – nr. 2

Reisebrev fra Thailand – nr. 2

Vi har nå vært her i tre dager og nyter landet bare mer og mer. Solen steker hele dagen og vi har ca. 34 grader om dagen og 25 om natten. Når vi leser om kulden hjemme i Norge så er vi enda mer glad for at vi feirer jul her i varmen 🙂

I dag dro vi til nabobyen Hua Hin som ligger ca. 30 min kjøring fra Cha-Am. Da prisnivået er såpass lavt her leide vi bil og sjåfør som vi hadde hele dagen, noe som kun kostet 200 kr. Vi dro til Hua Hin safaripark der vi lekte ordentlige turister. Som dere ser av bildene opplevde vi mye der.

Cathrine mater her en tigerunge

 

Selvfølgelig måtte jeg også mate tigerungen som var veldig søt

Vi var også på et elefantshow der vi så elefantene sparke fotball, spille basketball osv. De ba så om to frivillige av publikum til å komme frem og selvfølgelig meldte jeg meg. Da jeg forstod at jeg skulle ligge på bakken og elefanten skulle gi meg masasje og nesten tråkke på meg angret jeg litt. Var en smule skremmende, men det gikk heldigvis bra.

Etter min magemasasje matet vi elefantene med bananer.

Cathrine mater elefant

Vi fikk også en lengre tur med elefanten, noe som var veldig artig. Utfordringen var at vi fikk en meget sta og bøllete tenåringselefant som for å si det forsiktig var i opposisjon til elefantpasseren.

Vi dro også på et slangeshow der de lekte med både farlige og ufarlige slanger. Her ser du de holder på med en dødelig kobraslange. Lurer på om dette hadde blitt godkjent av arbeidstilsynet i Norge.

Vi så også et krokodilleshow som jeg heller ikke tror hadde blitt godkjent av arbeidstilsynet i Norge.

Til slutt fikk jeg holde en slange, men den var ikke farlig heldigvis.

Turen vår på Hua Hin safari ble avsluttet med en god kokosnøtt. Kokosmelk er faktisk utrolig godt.

Etter dette dro vi videre til Monkey Mountain som hadde fantastisk utsikt. Som navnet tilsier kryr det av aper som er litt søte, men samtidig så ligner de litt på rotter også. Vi gikk opp til tempelet, noe som er veldig varmt i og med at det er en veldig lang og bratt trappetur i stekende sol. Bedre ble det selvfølgelig ikke av at en ape stjal min cola light og drakk den opp.

Monkey Montain

Utsikten når vi kom frem var fantstisk. Vi så hele Hua Hin og Thailand bukten. Da vi gikk opp til tempelet så spurte vi på forhånd om vi gikk riktig/anstedig nok kledd til å besøke deres helligdom. Siden Cathrine hadde bare skuldre var vi litt usikre på om det gikk greit siden det ikke er akseptabelt når man besøker muslimske, katolske og jødiske helligdommer. Hun fikk derfor lånt et sjal som hun dekket til skuldrene med. Men det viste seg at sjalet heller måtte dekke til knærne. Vi lærer altså så lenge vi lever.

Tempel Monkey Montain

Da vi kom tilbake til Cha Am spiste vi en sen lunch. Lunchen var som vanlig utrolig rimelig og min rett kostet 25 bhat(5 kr). Totalt kostet lunchen for Cathrine og meg 165 bhat(33 kr) og vi spiste og drakk godt. Utrolig rimelig, enkelt men samtidig veldig god thaimat.

Nå har det blitt mørkt i Cha-Am og vi koser oss ordentlig.

Goto Top