Reisebrev fra Paris

Reisebrev fra Paris

Bloggen har desverre ikke blitt oppdatert på 1 uke. Dette skyldes at Cathrine og jeg har hatt en kort, men fin ferie i Paris. Det er alltid deilig å komme seg ut av landet, oppleve nye kulturer, mennesker, mat osv. Når vi også er så heldige å ha Moss lufthavn 15 min unna leiligheten og lavprisselskaper som Norwegian og Ryanair som har et godt rutetilbud fra flyplassen, er det raskt, enkelt og rimelig å komme oss ut av Norge. Denne gangen valgte vi Paris da det er mange år siden vi var der sist, det er mye å se i denne byen og ikke minst mye god mat og drikke 🙂

Vi besøkte flere kjente severdigheter som bla. Eifeltårnet. Tårnet må besøkes når man er i Paris, men det er altfor lange køer, så her burde de nok ha lært litt fra Amerikanere som er meget gode på å redusere køene ved kjente severdigheter.

Når man er i Paris så må man også besøke Louvre. For min egen del er det nok kun 10% av kunsten der jeg liker, men man kan ikke være i Paris uten å se Mona Lisa osv.

I tillegg til diverse severdigheter har vi kost oss med mye mat og god drikke i Paris. Frankrike er kjent for sitt kjøkken, men jeg må si at jeg er litt skuffet over store deler av kjøkkenet i Paris. Vi hadde fått flere gode tips på gode restauranter og de var meget gode, men når vi gikk på egenhånd rundt på gaten og gikk innom en restaurant var maten heller dårlig. Da minnet maten oss mer om maten man får på en dårlig restaurant på Gran Canaria. Men her er 2 tips på gode steder å spise hvis du er i Paris enten til lunsj eller middag:

– Boullion Racine: 3, rue Racine 75006 Paris, Tel : 01 44 32 15 60

– La Coupole, 102 boulevard Montpernasse

Paris har mange fine hoteller, men de fleste hotellrommene er små. Vi bodde på et meget koselig 3 stjernes familiehotell som lå ved Saint Michel, midt mellom Latinerkvartalet og Saint German. Hotellet lå kun 5 minutter unna Notre Dame og var meget bra. Hotellet heter Cluny Square og kan anbefalles på det sterkeste.

Konklusjonen er at vi har hatt en veldig koselig tur, men Franskmenn er dessverre ikke så hyggelige mot turister og spesielt når vi som turister ikke snakker fransk. Serviceinnstillingen er mildt sagt elendig, noe som gjør at Paris og Frankrike ikke blir vårt favorittreisemål fremover. Italia og USA er reisemål vi heller vil besøke mer fremover enn Paris. Likevel er Paris er en meget vakker by med en spennende historie. Har du ikke vært der før, bør du ta en tur dit.

Goto Top