Regjeringens søndagsbutikk fører voodooøkonomi

Regjeringens søndagsbutikk fører voodooøkonomi

Regjeringens søndagsbutikk fører voodooøkonomi

Dagens regjering som nekter folk flest å handle på søndager i butikker som er større enn 100 kvadrat velger selv å jobbe på en søndag. De har i dag avholdt en større pressekonferanse der de bla. reduserer bedriftsbeskatning med 1%. Her er det mye som skurrer:

1. Det at næringslivet får 1% mindre i skatt er bra, men å tro at en liten prosent redder norsk næringsliv er en smule naivt

2. Regjeringen hevder at de gir skattelette til næringslivet noe som er feil. Regjeringen gir ikke et øre i skattelette da regjeringen ikke har noen penger. Det er her snakk om å la næringslivet får beholde 1% mer av sine egne opptjente penger som de og ikke regjeringen har skapt

3. Tidligere har regjeringen snakket høyt om at «en krone i skattelette er en krone mindre til velferd». Gjelder dette kun når det er FrP som reduserer skatter/avgifter, men når regjeringen selv gjør det så gjelder ikke utsagnet lenger?

4. FrP har lenge foreslått betydelige reduksjoner i skatter og avgifter for både bedrifter og ikke minst for folk flest. Vi har tidligere vist til at hvis man reduserer skattene og avgiftene skaper det økt aktivitet i økonomien noe regjeringen har benektet. F.eks. har FrP vist til at hvis vi reduserer alkoholavgiftene i Norge vil dette føre til at mer av alkoholsalget vil foregår i Norge på bekostning av grensehandelen og dette vil føre til mer avgiftkroner i Norge gjennom moms, alkoholavgift, inntektsskatt til de nye arbeidsplassene i Norge osv. Jens Stoltenberg gikk så langt og hevdet at dette er:

 «Det dere sier at hvis du setter ned skattene, så får det fart på økonomien og øker skatteinntektene. Det er en fabelaktig, meningsløs, økonomisk teori»

«Dette er en meningsløs økonomisk teori. Det er en slags voodoo-økonomi»

Det som da er underlig er at i dag når regjeringen reduserer bedriftsbeskatningen med 1% så hevder de at de gjør dette for å skape økt vekst:

«Vekstpakken vil styrke konkurranseutsatt sektor og bidra til å trygge arbeidsplassene»

«Det å gi bedriftene redusert skatt vil øke aktiviteten i økonomien og skape flere arbeidsplasser»

Det er tydeligvis forskjell på liv og lære i regjeringen. Jeg er selvfølgelig veldig glad for alle skatter og avgifter som blir redusert. La oss nå sørge for å redusere skattene og avgiftene for folk flest også, men der står dessverre FrP alene og dette viser viktigheten av et sterkt FrP.

Goto Top