Offentliggjøring av voldtektsmenn?

Offentliggjøring av voldtektsmenn?

Politiet har nå fått tak i en overvåkingsvideo av personen de mener står bak den grove overfallsvoldtekten på Løren i Oslo. Men desverre så har de valgt å sladde ansiktet til personen. Det får meg til å ville dra opp en debatt som Fremskrittspartiet har tatt opp flere ganger som går på om man skal offentliggjøre bilde av grove kriminelle. Personen på overvåkningsvideoen er fortsatt ikke dømt og det er alltid en mulighet at han er uskyldig, men i jakten på å få han pågrepet så mener jeg at politiet bør fjerne sladden så han raskere kan bli pågrepet. Hvis det skulle vise seg at han er uskyldig så får politiet gå tydelig ut med en beklagelse og dermed blir personen renvasket.

Jeg har aldri forstått hvorfor vi i Norge er så flinke tilå beskytte voldtektsmenn og pedofile personer(selvom jeg egentlig ikke vil kalle en pedofil voldtektsmann for en person). I Norge skal vi selvfølgelig ha rettsikkerhet og man skal være uskyldig inntil det motsatte er bevist, men vi må begynne å ta langt større hensyn til offeret. En rask pågripelse er alltid viktig og spesielt når man snakker om voldtektsforbrytere og pedofile som ofte har en stor gjentakelsesfare og hvis en offentligjøring av bilde og navn kan medføre en rask pågripelse støtter jeg det.

I tillegg må jeg si at det er skremmende at de andre partiene fortsatt velger å straffe voldtekt og pedofili såpass lavt. I dag så er gjennomsnittsdommen for voldtekt drøye 2 år, men vanligvis blir ca 1 år gjort betinget sånn at man soner kun drøyt et år for å ha ødelagt en uskyldig person sitt liv.

I 2004 tok en ung mann og voldtok en jente på 7 år, dommen han fikk var 240 timers samfunnstjeneste, dette er kvalmt og et hån mot offeret og hennes familie.  Det er derfor på tide med langt strengere straffer, fjerning av kvantumsrabatten som gjør at jo flere du voldtar jo lavere straff får du pr voldtekt.

Hva synes du om saken? Bør vi offentliggjøre bilder av voldtektsmenn og pedofile hvis det kan redusere faren for nye overgrep? Hva bør være riktig straffenivå?

Goto Top