NSB med halvhjertet beklagelse for jødeforfølgelse

NSB med halvhjertet beklagelse for jødeforfølgelse

Det er nå rundt 70 år siden norske jøder ble deportert ut av sitt hjemland og sendt til en fryktelig skjebne i konsentrasjonsleirer. De færreste overlevde  disse grusomhetene som var ondskap satt i system. Nazistene var ikke alene om de grufulle handlingene, de hadde gode støttespillere i bla. politiet og NSB. NSB tok ikke opp kampen mot nazistene og okkupasjonsmakten, de valgte å svike Norge. Ikke nok med det, de valgte å låne bort godsvogner til nazistene sånn at de fikk fraktet norske jøder som var arrestert av det norske politiet til kaia i Oslo der Donau ventet.

Nsb

Disse kvalmende, skammelige og landsvikende handlingene fra NSB har de ikke beklaget før nå. Samtidig må man kunne spørre seg om det er en ordentlig beklagelse de kommer med all den tid de sender ut en kommunikasjonsjef for å beklage og ikke øverste sjef i NSB. Jeg har stor forståelse for at selskaper ofte har kommunikasjonsjefer som uttaler seg på vegne av selskapet i daglige spørsmål, men når man snakker om å ha bidratt til folkemord og landssvikeri hadde det vært naturlig at den øverste lederen er den som beklager.

(er klar over at jeg bruker sterke ord i denne bloggposten, samtidig synes jeg det er vanskelig å bruke andre ord om så grufulle og ondskapsfulle handlinger)

Goto Top