Nesten helt hvitt på valglistene

Nesten helt hvitt på valglistene

Valget nærmer seg med stormskritt og alle partiene er ferdig med sine nominasjoner. Like sikkert som at vi feirer påske på denne tiden av året går media nå gjennom valglistene for å finne ut hvor mange prosent av kandidatene som har innvandrerbakgrunn. Det at media fokuserer så mye på dette eller på antall menn, kvinner, unge, eldre etc. må media selv få bestemme, selv om jeg faktisk ikke ser det store poenget med det. Når media lager sånne oversikter må vi i det minste kunne forvente at oversiktene de lager er korrekte. Dessverre har jeg gjennom mange år sett at media ikke gjør en grundig nok jobb noe som resulterer i at deres statistikker er direkte feilaktige. Moss Avis er en av avisene som går i den fellen i dagens avis. De har laget en oversikt over antallet innvandrere på valglistene til de forskjellige partiene og har konkludert med at KrF, FrP, H og PP ikke har en eneste innvandrer på listen, noe som er feil. På valglisten til Moss FrP står blant annet Henry Pongo som kommer fra Ungarn. Han har sittet i Bystyret i Moss gjennom mange år og er en kjent person i mossedistriktet da han har vært veldig aktiv i næringslivet og han har startet alt fra videobutikker, matbutikker, blomsterbutikker og ikke minst drevet med kjøp, salg og utleie av mye eiendom. I oversikten til Moss Avis regnes ikke han som innvandrer selv om han er det, og en meget godt integrert innvandrerer sådan.

Skjermdump fra Moss Avis

Jeg mistenker derfor at Moss Avis i likhet med mange andre medier for å gå etter «rare navn» når de skal lage sine egen statistikker over antall innvandrere på valglisten. Norge har mange personer bosatt i Norge fra andre europeiske land, amerikanske, afrikanske og asiatiske land, men ifølge media sin enkle fremstilling er det kun de med rare navn som skal telles med i statistikkene. Dette er slett arbeid media!

Det siste jeg alltid har lurt på er hvor informativ og nyttig er sånne statistikker? Jeg bryr meg fint lite over antall menn, kvinner, innvandrere, unge, eldre etc. som står på valglisten til partiene. Det som betyr noe for meg og som burde hatt hovedfokus hos media er hvilke politikk det enkelte parti har tenkt til å føre. Tanken om at et innvandrer bedre representerer en innvandrerer, eller at en kvinne bedre representerer en annen kvinne er en tanke jeg er uenig i. For min del er det politikken som teller og jeg føler at Siv Jensen er bedre til å jobbe for mine interesser på Stortinget enn det en AP politiker som tilfeldigvis har samme kjønn som meg gjør.

 

OPPDATERING:

Henry Pongo er født i Norge, men begge hans foreldre er fra Ungarn. Han regnes dermed som innvandrer etter SSB sine definisjoner. Vil også påpeke at det ikke kun er Moss Avis som har falt i «fellen», det gjelder også Fredrikstad Blad, VG, NrK og flere andre medier.

Goto Top