Min tid som Stortingsrepresentant

Min tid som Stortingsrepresentant

Min periode som Stortingsrepresentant går nå mot slutten for denne gang. Jeg har vært på Stortinget i 14 dager som har vært lærerike, spennende og det har definitivt gitt mersmak. Jeg har nå fått vite at jeg til høsten skal være så heldig å få møte i en måned da Stortingsrepresentant Vigdis Giltun skal representere Norge i FNs generalforsamling. Det betyr at jeg skal møte i arbeids og sosialkomiteen noe jeg gleder meg til. Når jeg i tillegg får med meg kongens middag for Stortingsrepresentantene på Slotten så blir det enda bedre.

Nå som jeg har fått opplevd Stortinget fra innsiden må jeg si at jeg er imponert over mange av Stortingsrepresentantene fra flere partier. De aller fleste jeg har møtt er arbeidsomme, kunnskapsrike og hyggelige. Felles for alle er at man vil det beste for samfunnet, men man har forskjellige løsninger. Arbeidsdagene har ofte vært lange, f.eks. i går hadde jeg en arbeidsdag fra kl. 0800 til 0130, for så å starte kl. 0900 i dag igjen. Men det å jobbe lenge når man er så heldig å få møte i landets parlament gjør meg ingenting. Samtidig vil jeg stille spørsmål ved om det er forsvarlig å behandle en så viktig sak som jagerflykjøpene kl. 0100 om natten. Når vi vet at dette er fastlandsnorges desidert største investering noensinne mener jeg at man heller burde redusert noe på ferien til Stortinget.

Løvebakken, natt, Stortinget

Bilde av meg utenfor Stortinget etter en lang arbeidsdag

Selv så har jeg som kjent møtt i helse og omsorgskomiteen fikk vært med i sluttbehandlingen og debatten av flere større og viktige saker. Her er tre av mine innlegg som jeg holdt i den forbindelse.

Her er mitt litt generelle innlegg om helse og omsorgsplanen:

I de fleste debattene bruker de rødgrønne tiden sin på å kritisere FrP i stedet for å snakke om sin egen politikk, her er mine svar på angrepene

Her utfordrer jeg Arbeiderpartiet på hvorfor de ikke vil likestille tannhelse med øvrig helse:

Vi hadde også en stor samferdselsdebatt om E18 gjennom Østfold, denne debatten har jeg tidligere skrevet om, men her kan du se mine to innlegg:

Her beviser jeg Høyres valgbløff  og svik om bompenger:

Til slutt oppsummerer jeg her samferdselsdebatten:

Avslutningsvis vil jeg takke for alle gode råd, tips og lykkeønskninger jeg har fått fra dere alle under min tid som Stortingsrepresentant. Om noen timer er Stortinget ferdig og da drar jeg rett til Vestfold der jeg skal møte 700 FrP,ere på valgcamp der jeg skal være foredragsholder på noen kurs, få skolering selv og ikke minst ha det hyggelig med mange partikollegaer og familiene til våre politikere.

Goto Top