Lar du andre stemme for deg?

Lar du andre stemme for deg?

I dag er det en uke igjen til valget. Det ser ut til å bli et meget spennende valg over store deler av landet. Kommunene har ansvar for mange viktige områder som skole, helse, omsorg og andre viktige velferdsoppgaver. I tillegg kommer viktige saker som om du skal få lov til å bygge en garasje på din egen tomt, hvor mye kommunen skal kreve inn i eiendomsskatt eller som FrP ønsker at man ikke skal kreve inn eiendomsskatt i det hele tatt.

Dette er saker som vi alle berøres av, men allikevel valgte 38,8% å droppe å stemme ved forrige kommunevalg på landsbasis. Det er nok mange grunner til at så mange dropper å si sin mening ved valget. Mange synes nok det er vanskelig å se forskjell på partiene og i mange kommuner så stemmer nok dette da alt for mange politikere ikke tør å ta et oppgjør med etablerte sannheter og de synes det er mest komfortabelt å ikke ta politiske kamper. Heldigvis er det ikke sånn som dette alle steder og jeg vil påstå at det er store forskjeller i Norsk politikk. Jeg møter ofte mange velgere som er utrolig irritert på eiendomsskatten, bompengestasjoner, dårlig eldreomsorg osv. Mange av disse har droppet å stemme og da mener jeg at man ikke har noen rett til å klage. Jeg tror det er umulig å finne det perfekte parti, selv har jeg ikke funnet det. Det man bør gjøre er å finne det partiet man er minst uenig med og ikke minst bør du vurdere om partiet tør å stå i stormen og kjempe for sine saker.

Hvis du er usikker på hvilke parti du skal stemme på så kan jeg anbefale NRKs valgomat som jeg anser som den beste ved dette valget. Dette da den har lagt inn lokale spørsmål fra din kommune i tillegg til spørsmål som er aktuelle i alle kommuner.

Husk, hvis du ikke stemmer så lar du andre bestemme for deg. Kom deg derfor ut og stem!

Goto Top