Landsmøte 2011 – Oppsummering av dag 1

Landsmøte 2011 – Oppsummering av dag 1

Landsmøtet er nå ferdig med dag 1 og her er en liten oppsummering. Som jeg tidligere har skrevet er landsmøtet et av de største høydepunktene for en politiker. Dette da man møter mange hundre partikollegaer som har samme drøm som deg selv om å få gjennomført den politikken vi tror vil gjøre livene til folk flest bedre. I tillegg er det alltid hyggelig når ditt parti har medias hovedlys på seg en hel helg og partiet har mulighet til å få spredt sin politikk ut til alle innbyggere i Norge.

Fremskrittspartiets landsmøte startet i går kl. 1330, men Østfolddelegasjonen begynte allerede kl. 1130 med et såkalt delegasjonsmøte. Her diskuterte alle delegatene og observatørene fra Østfold hva vi skal mene, stemme og si under landsmøtet da vi har større tro på ordentlig gjennomslag for våre saker hvis vi står samlet.

En god del av oss hadde tjuvstartet landsmøtet ved at vi arrangerte en lokalpolitisk konferanse på torsdag. Her hadde jeg æren av å være ordstyrer da jeg var medarrangør siden jeg sitter i partiets sentrale kommunalpolitiske utvalg(KOMPOL). Vi hadde der flere gode og varierte foredrag fra KS, NHO, Sørum kommune, Svein Tore Marthinsen og sist, men ikke minst Carl I. Hagen. Talen hans kan dere ser her:

Da selve landsmøtet startet 1330 var det som vanlig med en åpningsvideo og to kulturelle innslag. Første kulturelle innslag var en balansekunstner som balanserte på 5 stoler, noe var veldig stilig og imponerende. Etter han kom et stort jentekor på scenen. Dette var et Israelsk kor fra Galilea bestående av jøder, kristne og muslimer. Det var et veldig sterkt godt, men viktig signal da de stod der arm i arm og sang og sang Imagine av John Lennon på engelsk og hebraisk.

Etter åpningen var det flere formaliasaker som tar litt tid, men kl. 1600 var det på klart for landsmøtets høydepunkt, lederens tale. Her knallet Siv Jensen til og holdt en meget god og tydelig tale der hun fokuserte på enkeltindivide og respekten vi må ha for hvert enkelt individ og gi innbyggerne mer av makten tilbake. Jeg er selvfølgelig ikke den mest nøytrale til å bedømme hennes tale og jeg legger den derfor ut her så dere kan se den selv:

Med en gang Siv Jensen var ferdig med sin tale startet den generelle politiske debatten og jeg fikk æren av å være første taler etter Siv Jensen. Den kan dere se her:

Østfold hadde fått tildelt to talere til denne debatten og i tillegg til meg holdt formann i Østfold FpU Julia Brännström sitt første innlegg på landsmøtet. Hun valgte å snakke om kulturpolitikk og holdt et klar, tydelig og meget god tale:

Det var mange talere og vi holdt på til litt over kl. 2000 før vi gikk til middag, for så noen timer i baren med gode partikollegaer, men jeg tror ikke jeg bør legge ut noen videoer eller røpe noen hemmeligheter fra samtalene vi hadde i løpet av kvelden. Landsmøtet består av mange FrP,ere, men også av en god del journalister og jeg kan røpe såpass, politikerne la seg først.

Goto Top