Landeveisrøveri eller ikke?

Landeveisrøveri eller ikke?

I starten av juni skrev jeg en bloggpost i forbindelse med at AP,s fylkestingsgruppeleder i Østfold Siv Jacobsen gikk ut og krevde flere bomstasjoner og disse skulle betale for jernbane og ikke for vei. Dette mente FrP at var et meget dårlig og usosialt forslag og vi argumenterte kraftig imot forslaget. Noen dager senere gikk leder i Østfold AP Signe Øye ut og sa at AP allikevel ikke var for å kreve inn bompenger til jernbane. Dette var gledelig, men en smule rart all den tid AP en drøy uke tidligere fremmet forslag om det. Det er selvfølgelig lov å snu hvis man får gode argumenter imot, men kaoset ble komplett i dag når den AP ledede regjeringen nå åpner for at bompenger skal finansiere jernbanen. Her er noen klipp som illustrerer kaoset:

06. juni 2012

Fylkestingsgruppeleder for Østfold AP, Siv Jacobsen ønsker bompenger til jernbane

12. juni 2012

Leder i Østfold AP, Signe Øye garanterer at AP er imot bompenger til jernbane og avviser forslaget til sin egen gruppeleder

23. juli 2012

Regjeringen åpner for å bruke bompenger til å finansiere jernbanen

Dette viser tydelig at AP ikke er til å stole på i disse sakene og at de som ønsker en Regjering som vil bygge ned bomstasjonene og heller investere noe av vår felles oljeformue i norsk infrastruktur må stemme på FrP.

Goto Top