Kvinnediskriminerende burka

Kvinnediskriminerende burka

Fremskrittspartiet har tidligere fremmet forslag om å forby bruk av burka og andre heldekkende plagg i det offentlige rom. Dette forslaget ble dessverre nedstemt av samtlige andre partier som ikke ønsket å stoppe dette kvinneundertrykkende plagget. Det er derfor spennende å lese at Frankrike i dag vedtok et tilsvarende forbud som Fremskrittspartiet foreslo og at forslaget ble vedtatt i nasjonalforsamlingen med 335 stemmer for et forbud og 1 stemme imot. Det Franske senatet godkjente i dag lovendringen noe som betyr at forbud mot det kvinneundertrykkende plagget nå trer i kraft.

Dessverre så vet vi at alt for mange kvinner blir tvunget av sine menn til å måtte dekke seg til da noen fortsatt lever i middelalderen og ikke godtar at kvinner og menn bør og skal være likestilt og selvstendige mennesker i 2010. I Norge har vi hatt flere debatter rundt hijab i politiet. Vi har faktisk hatt en Regjering som ønsket hijab i politiet før de delvis snudde etter et massivt press.

Jeg håper at det fornuftige vedtaket i Frankrike vil få flere norske politikere til å støtte Fremskrittspartiet forslag. Det er et paradoks at muslimske Tyrkia også har et forbud mot burka, niqab etc. i det offentlige rom. La oss stå på de undertrykkende kvinner sin side i deres kamp om å selv få styre sine liv.

Goto Top