Ja, media forskjellsbehandler

Ja, media forskjellsbehandler

Jeg har tidligere kommet med flere eksempler på hvordan media forskjellsbehandler og jeg kom med flere bevis for det i min mye omtalte bloggpost «Media forskjellsbehandler». Samtidig som TV2 i går avslørte det Bård Hoksrud har gjort kom det en annen sak om en Ordfører som er siktet for seksuell omgang med et barn under 16 år. Jeg mener i høyeste grad at dette er betydelig mer alvorlig enn det Hoksrud har gjort.

Skjermdump fra VG.no

I dag gikk jeg inn på nrk.no og ser at de allerede har laget hele ti saker om Bård Hoksrud og kun en liten sak om Ordføreren som er siktet for pedofili. I saken om Ordføreren har de også valg å utelate hvilke parti personen tilhører og ikke minst navnet på vedkommende.

Skjermdump fra nrk.no

Tidligere lurte jeg på om det var tilfeldig at media utelater navn og partitilhørighet i mange saker når det ikke gjelder en FrP,er. For ikke så lenge siden ble en fremtrene politiker, Ordførerkandidat og politimann i Østfold tiltalt for diverse seksuelle overgrep og for å ha utnyttet sin posisjon som politimann. Media valgte da å ikke gå ut med navnet hans og i all hovedsak valgte media å ikke nevne hans partitilhørighet. Jeg skrev da en bloggpost der jeg ba om svar fra media om hvorfor de ikke gikk ut med navn og partitilhørighet og fikk da til svar at de ikke gjorde det da personen ikke var dømt enda. Det er heller ikke Bård Hoksrud eller Trond Birkedal, noe som viser at prinsippene til media varierer. Politikeren og politimannen jeg viser til fra Østfold er nå dømt på 23 tiltalepunker og må nå sone hele 2 år i fengsel og betale kr. 160 000 i erstatning til hans ofre. Fortsatt velger media å anonymisere mannen og hans partitilhørighet.

Mitt spørsmål til media denne gangen er hvorfor velger dere å forskjellsbehandle de politiske partiene på denne måten? Hva er grunnen til at media ikke nevner navnet eller partitilhørigheten på Ordføreren som nå er siktet for pedofili? Jeg vet ikke hvem den aktuelle politimannen er, men jeg kan garantere at han ikke er en FrP,er. Hvordan kan jeg garantere det, jo for hadde han vært FrP,er hadde navnet og hans partitilhørighet vært toppsak i alle landets medier nå.

 

Goto Top