Ja, jeg jubler over Osamas død

Ja, jeg jubler over Osamas død

I dag tidlig våknet vi opp til nyheten om at amerikanske spesialsoldater hadde funnet Osama bin-Laden og drept han etter en skuddveksling. Jeg er usikker på hvor aktiv bin-Laden har vært de siste årene i direkte operativt arbeid for Al-Qaida da han har skjult seg meget godt og har måtte være meget forsiktig. Allikevel mener jeg at dagens nyhet er ekstrem gledelig da han er en person med mange tusen liv på samvittigheten og har vært et forbilde og lederskikkelse for islamister over hele verden.

Etter nyheten ble kjent begynner flere spennende, men også overraskende debatter. Det at han ble funnet i Pakistan 100 meter fra en anerkjent militærbase er ingen overraskelse, da det har vært kjent at Osama bin-Laden har hatt mange støttespillere høyt oppe i det pakistanske samfunnet. Det er derimot en annen debatt som jeg aldri hadde trodd hadde kommer. Det er debatten om det er riktig eller galt å juble over at Osama bin-Laden har blitt drept og at trusselen fra han som person nå er tilintetgjort. Mange «politisk korrekte» personer tar nå avstand på twitter fra alle de av oss som gleder oss over at verdens mest ettersøkte mann er drept. Stortingsrepresentant for KrF Kjell Ingolf Ropstad går på sin blogg ut mot de av oss som er glad i dag og han skriver at han blir lei seg når han ser at folk jubler over Osamas død. 

Jeg hadde håpet at man fikk tatt Osama i live sånn at han kunne råtne i fengsel resten av sitt liv og ikke fikk oppfylt sin drøm om å dø som en såkalt martyr. De amerikanske soldatene tilbød Osama bin-Laden om å overgi seg frivillig da de hadde omringet hans hus, men han nektet å overgi seg og startet heller en skuddveksling. Han valgte altså selv denne skuddvekslingen og jeg føler absolutt ingen sorg over at en terrorist som har som mål å drepe alle oss «vantro» nå er død. Selv om Kjell Ingolf Ropstad muligens ikke har fått det med seg så er vår sivilisasjon i en krig mot ekstreme islamistiske terrorister og jeg feller ingen tårer for at terrorister dør da det er langt bedre at de dør enn mange tusen uskyldige.

La oss huske 1. mai 2011 som en gledens dag da den siviliserte verden viste at terrorister som har som hovedmål å drepe uskyldige mennesker aldri kan føle seg trygge, de vil bli tatt til slutt. Takk og lov for dette og en stor takk til Amerika som til slutt fikk fjernet verdens mest ettersøkte mann.

Goto Top