Happy 4th of July

Happy 4th of July

USA flagg

Jeg vil gratulere alle sammen med USAs nasjonaldag i dag 4. juli. USA er et land jeg virkelig er glad i, stolt over og respekter høyt. Den amerikanske drømmen om at hvis du står hardt nok på så er alt mulig er en filosofi jeg liker godt og som jeg kunne ønske vi hadde mer av i Norge. I USA så er myndighetenes jobb å tilrettelegge og beskytte individenes frihet, man unner folk å lykkes, mens i Norge er det dessverre motsatt i mange tilfeller.

Erlend forran frihetsgudinnen

Selv så har jeg hatt en gleden av å fått vært mye i det fantastiske landet som sammen med Sovjet reddet oss under 2. verdenskrig, beskyttet oss fra kommunistene og nå mot islamistene. Jeg tror jeg har vært i USA seks ganger, tre ganger på ferie og tre ganger på jobb. Jeg hadde tre sommere på rad sommerjobb som concelor og seiletrener i 8-9 uker på en fin sommercamp som heter CampSeaGull i North Carolina.

Personligheten til amerikanere er også fantastisk. Et mer høflig og vennligsinnet folkeslag skal du lete lenge etter. Spør du noen på gaten om veien til et sted, så får du god hjelp og noen ganger følger personen deg ditt du skal. Du føler deg velkommen i USA etter å ha vært der i noen få minutter.

Fikk i går et spørsmål fra en god venninne av meg om jeg ønsker amerikanske velferdsordninger i Norge. Svaret på dette er klart nei. Dette da mentaliteten og hele landet er bygget opp på en annen måte enn Norge. Selv om jeg vil beholde sikkerhetsnettet vi har i Norge med velferdsstaten, bør det norske velferdssystemet moderniseres, noe jeg tidligere har skrevet om på denne bloggen.

Uavhengig av hva  en enkelt president gjør til enhver tid så vil jeg alltid støtte opp om tankene som formet USA. Frihetstankegangen og vennligheten til amerikanere setter jeg meget stor pris på og jeg vil derfor gratulere alle sammen med dagen til dette flotte landet.

Goto Top