Grensehandel = politikerflukt

Grensehandel = politikerflukt

Hvert år reiser et betydelig antall nordmenn til Sverige for å handle rimelig mat, drikke, tobakk og andre varer. Dette skjer ikke primært fordi nordmenn liker en kjøretur til vårt naboland, men det skjer pga et særnorskt avgiftsnivå. Takket være flertallet av politikerne så er de dyrere å handle norskproduserte varer i Norge enn det er å kjøpe de i Sverige. Politikerne i Norge har også sørget for meget høye alkohol og tobakksutgifter. Alkohol og tobakk er lovlige varer som nytes av mange nordmenn, men pga et særnorskt avgiftsnivå så reiser folk til Sverige og andre land for å kjøpe disse varene. Er det mindre skadelig om folk kjøper en flaske vin på et norsk vinmonopol enn et svenskt?

Vi må heller ikke glemme at de høye avgiftene ikke skaper økte inntekter til staten pga den betydelig handelslekkasjen. Hvis vi heller hadde redusert avgiftene i Norge sånn at vi fikk et mer likt avgiftsnivå som våre naboland viser beregninger at inntektene til den norske stat hadde økt da flere hadde handlet varen sin lovlig i Norge. Det særnorske avgiftsnivået har dessverre også gjort flere norske arbeidsplasser utrygge og flere bedrifter har blitt lagt ned pga avgiftsnivået.

Den offisielle begrunnelsen til det politiske flertallet i Norge(minus FrP) er at vi skal avgiftsbelegge varer vi ønsker et redusert konsum av. For det første tror jeg ikke at folk flest hadde spist så utrolig mye mer kjøttdeig, drukket mer vin eller reparert bilen oftere hvis prisnivået var det samme som i Sverige. Men skulle vi fulgt argumentasjonen om at vi må avgiftsbelegge alt vi ikke liker så er det underlig at vi har en egen avgift(arbeidsgiveravgift) for å ansette mennesker i Norge.

Grensehandelen er derfor et klart eksempel på folk flest sin flukt fra avgiftskåte politikere.

Goto Top