Byttet rådgiver

Byttet rådgiver

Statsråd Hanne Bjurstrøm(AP) har valgt å bytte ut sin politiske rådgiver Jon Reidar Øyan(AP) med en gammel bekjent av henne Liv Tørres. I den forbindelse skriver tidligere AP statsråd Karita Bekkemellem følgende på twitter:

«Trist at Jon Reidar Øyan må gå som politisk rådgiver. Ap mister en kapasitet i Regjeringen. Inn kommer et ubeskrevet politisk blad. Kan noen forklare meg hvorfor. Kompetanse gjennom å «kunne» politikk blir ofte undervurdert. Men det ser ut som kjennskap faktisk betyr noe.»

Selv så kjenner jeg Jon Reidar Øyan litt fra mange år tilbake da vi begge var tillitsvalgte i Elevorganisasjonen. Til tross for våre vidt forskjellige politiske standpunkter arbeidet jeg for at han skulle bli ny leder i Elevorganisasjonen. Dessverre så tapte han ledervalget såvidt, men han viste allerede da at han er en meget dyktig og arbeidsom person. Men nå velger Hanne Bjurstrøm å bytte han ut med en hun kjenner fra før av. Jeg forstår ikke kritikken Karita Bekkemellem kommer med da jeg har full forståelse for at Hanne Bjurstrøm ønsker å velge en egen poltisk rådgiver som passer til hennes personlighet, lederstil og politikk. Jon Reidar Øyan var ikke en hun ansatte selv, hun fikk han med fra den korte tiden Rigmor Aasrud styrte arbeidsdepartementet. Det at en statsråd selv ønsker å velge sine nærmeste medarbeidere har jeg full forståelse for. Skal innbyggerne i Norge og Stortinget stille den enkelte statsråd ansvarlig for sine saksfelt må selvfølgelig en statsråd også selv kunne velge sine nærmeste medarbeidere.

Goto Top