Bryr ungdom seg om politikk?

Bryr ungdom seg om politikk?

Ofte hører man folk snakker om at ungdom er likegyldige, late og ikke bryr seg om demokratiet. Denne påstanden har vi hørt i mange år, men den stemmer ikke av den grunn. For ca. 2450 år siden sa Sokrates følgende:

Ungdommen nå for tiden foretrekker luksus. De har dårlige manerer, fornekter autoritet, har ingen respekt for eldre mennesker og prater når de egentlig burde arbeide. De unge reiser seg ikke opp lenger når eldre folk kommer inn i værelset. De motsier foreldrene sine, skryter i selskaper, sluker søtsaker når de sitter ved bordet, legger beina over hverandre og tyranniserer sine lærere.

I dag var jeg invitert til å holde foredrag på et medlemsmøte i regi av Moss & Omegn FpU der jeg skulle snakke litt om hva Moss FrP ønsker å gjøre nå som vi har kommet i posisjon i Moss og hva min rolle som ny varaordfører kommer til å være. Jeg var på forhånd veldig usikker på hvor mange som kom til å møte opp på dette medlemsmøtet og regnet med 5-10 stykker. Overraskelsen og gleden var derfor stor da hele 34 engasjerte ungdom møtte opp. Dette er ungdom som frivillig bruker sin fritid på å diskutere og lære om politikk. Dette antallet imponerte meg. Når jeg også hørte på diskusjonene, spørsmålene og merket engasjementet kan jeg trygt fastslå at mange ungdom er mer kunnskapstørste og lystne på å forandre samfunnet vårt til noe bedre. Det gledet også mitt liberalistiske hjerte å registrere at de som hadde møtt opp var opptatt av individenes frihet og lurte på hvordan jeg som varaordfører kunne bidra til mer valgfrihet. Det var da gledelig  kunne informere de kunnskapstørste ungdommene om at Moss FrP nå har fått gjennomslag for at f.eks. de eldre som har behov for hjemmehjelpstjenester skal få valgfrihet til selv å velge den leverandøren de ønsker seg. Budskapet om lavere eiendomsskatt og ikke minst at vi skal få en folkeavstemning om bompengering rundt Moss slo spesielt godt an.

Leder i Moss & Omegn FpU Niklas Eriksen holder innlegg til medlemsmøtet

Disse ungdommene viser at hvis man legger opp til arrangementer og budskap på ungdommens premisser kan de være en viktig bidragsyter i vårt demokrati og jeg er glad for at de også slår fast at Sokrates tar feil.

Noen av deltagerne på medlemsmøtet til Moss & Omegn FpU

Hvis du ønsker å melde deg inn i FrP eller FpU er det bare å sende meg en mail: post@erlendwiborg.com

 

Goto Top