Tvungen parkeringsavgift

Tvungen parkeringsavgift

Den rødgrønne Regjeringen benytter tydeligvis sommeren til å få gjennom ytterligere forslag som har som som hovedmål å kreve inn mer skatter og avgifter. De har sendt ut et høringsforslag som åpner opp for å pålegge private butikker og kjøpesentere å ta betalt for å parkere og de vil også forby arbeidsgivere å tilby sine ansatte gratis parkering. Hvorfor de sender ut dette forslaget på høring midt i ferietiden kan man bare spekulere i, men uavhengig av det må dette forslaget stoppes av tre grunner:

 

1. Prinsipielt

Eiendomsretten er viktig og hvis man eier en eiendom bør man kunne benytte denne så lenge det ikke skader andre. Det at politikerne skal gå inn og kreve hva du skal gjøre på din egen eiendom er en inngripen vi heldigvis har vært skånet for i de fleste tilfeller i Norge. Om et kjøpesenter ønsker å tilby folk gratis parkering for å tiltrekke seg flere kunder bør dette avgjøres av kjøpesenteret selv, ikke av politikerne.

2. Praktisk

Mange mennesker er avhengig av bilen for å få hverdagen til å gå opp. For en alenemor som skal levere barna i barnehagen, før hun skal på jobb, for så å skulle hente barna, dra i butikken for å handle litt, levere barna på fotballtrening, hente barna osv. er det vanskelig å gjøre dette med kollektivtransport. Jeg lurer på hvordan det skal gå for elektrikeren som har firmabil med alt utstyret i. Når han da skal på kontoret til bedriften han jobber i, skal han da måtte betale for å parkere på jobben for å hente mer utstyr? Når en familie skal handle en ny sofa, mener Regjeringen at de da skal ta med sofaen på bussen?

3. Økonomisk

Det skinner gjennom at hensikten bak dette forslaget er å øke skatte og avgiftsinntektene til en stat som allerede flommer over av penger. Bilistene betaler i dag inn over 60 milliarder kroner i bilrelaterte avgifter og kun 17 milliarder går tilbake til vei. Det blir da helt galt å kreve inn ytterligere avgifter fra bilistene. Det er viktig å huske at bilavgifter, bompenger, bensinavgifter etc. går hardest ut over de med svak økonomi.

 

Goto Top