Trykk karikaturtegningene

Trykk karikaturtegningene

De berømmelige karikaturtegningene har skapt mye bråk og debatt siden de først ble trykket i 2006. Som jeg har skrevet om tidligere på denne bloggen så er jeg en sterk tilhenger av ytringsfrihet og mener den må være fundamental og den eneste begrensningen vi må ha juridisk sett når det gjelder ytringer er at det bør være forbudt å oppfordre til kriminelle handlinger/trusler. Selv om ytringsfriheten er fundamental bør mennesker alltid prøve å vise respekt for andre mennesker sine meninger og synspunkter. Jeg var og er en sterk motstander av å brenne koranen da jeg mener det er respektløst og unødvendig. Men selvom jeg er motstander av å brenne koranen så mener jeg det skal være fullt ut lovlig å gjøre det på lik linje med at det skal være lov å brenne andre bøker.

Det er spesielt Jyllands Posten som har fått svi fordi at de startet en meget viktig debatt i 2006. De valgte å trykke noen karikaturtegninger av Muhammed da de hadde en redaksjonell sak som omhandlet at ingen turte å lage en tegning av Muhammed til en uskyldig barnebok. De mente at dette var en trussel mot ytringsfriheten og derfor valgte de å trykke noen karikaturtegninger. Dette skapte betydelig med bråk og støy og har resultert i flere drapstrusler, drapsforsøk, trusler, terror osv. Dessverre så har store deler av media vært meget feige og de har latt seg true og har derfor droppet å publisere disse tegningene.

Hadde alle medier valgt å trykke tegningene ville vi lettet på presset som Jyllands Posten og noen få andre medier/personer har vært utsatt for. Dette har vært en av de største nyhetssakene gjennom de siste årene og det er da underlig at media ikke har trykket tegningene som har skapt så mye bråk og støy. Jeg vil derfor oppfordre media til nå å trykke tegningene for å vise solidaritet med de som lever med truslene hengende over seg kun fordi de har benyttet seg av en fundamental rettighet, ytringsfrihet.

Debatten rundt tegningene handler ikke om Islam eller noe ønske om å gjøre narr av Muhammed, den handler om at ingen religion, stat eller person skal kunne begrense hva mennesker skal mene, tenke eller si. Uten ytringsfrihet har vi ingen frihet. Jeg vil alltid kjempe for at folk skal få si sin mening uavhengig om jeg liker meningen deres eller ikke.

Jeg vurderer derfor å publisere noen av de berømte karikaturtegningene på min blogg i solidaritet med de som nå lever med trusler fordi de har benyttet seg av en grunnleggende rettighet. Men før jeg gjør det ber jeg om tilbakemeldinger fra mine lesere om dere synes jeg bør gjøre det. Dere kan også stemme øverst til høyre på denne bloggen.

OPPDATERING:

Har nå tatt en avgjørelse om ikke å trykke tegningene. Les mer i den nye bloggposten

Goto Top