Stopp overformynderiet

Stopp overformynderiet

På landsmøtet til Fremskrittspartiet i dag har jeg fremmet et forslag til en tidsaktuell resolusjon i forbindelse med det formynderske forslaget om å bla. forby folk å røyke i sitt eget hjem, forby taxfreesalg av tobakk, forbud mot snus osv. Her er hele resolusjonen som skal behandles i morgen:

RESOLUSJON FRA ERLEND WIBORG, ØSTFOLD FRP

Fremskrittspartiets landsmøte avviser forslagene til Nasjonalt råd for tobakksforebygging for å redusere bruken av røyk og snus. De har bla foreslått:

– Forby snus
– Forby taxfreesalg av alle tobakksvarer
– Forby røykerom
– Forby røyking i hjem og bil

Landsmøtet avviser alle disse forslagene da de bygger på en formynderholdning og er en hets mot røykere og snusere. Det er ingen hemmelighet at tobakksbruk er skadelig noe mye annet i samfunnet også er. Fremskrittspartiet synes det er greit å ha reguleringen som hindrer folk ufrivillig å bli utsatt for passiv røyking, men hva voksne mennesker ønsker å gjøre i sitt eget hjem må de selv få bestemme. Landsmøtet ønsker heller å videreføre arbeidet med tobakksforebygging, men vi må akseptere at voksne mennesker selv avgjør hvordan de ønsker å leve sine liv og hvilken risiko de ønsker å ta i sitt eget liv.

Fremskrittspartiets landsmøte avviser derfor disse formynderske forslagene og vil gå imot disse tiltakene.

Goto Top