Slakt heller Regjeringen

Slakt heller Regjeringen

Ser at WHO er ute med en slaktliste over Norsk tobakkspolitikk, de mener den ikke er streng nok! Norge har allerede en røykelov som går alt for langt i å innskrenke enkeltmenneskenes frihet.  Regjeringen varslet med en gang en enda strengere røykelov, hva skal de stramme inn på nå? Forby røyking på offentlig plass muligens? Til tross for at vi har en reguleringskåt Regjering tror jeg ikke at de vil forby røyking på offentlige plasser, men jeg blir usikker når jeg registrer at Statssekretær Roger Ingebrigtsen kommer med følgende kommentar:

«- Jeg tror ikke det blir aktuelt å forby røyking ute.»

Regjeringen har allerede tvunget butikker/kiosker til å skjule tobakk, for når det ikke er synlig så tror de at problemet er løst. Blir litt samme tankegang som å forby prostitusjon og dermed tror man at man er kvitt prostitusjonen fordi man ikke ser den åpenlyst.

Dette forslaget kommer fra samme Regjering som vurderte om de skulle forby taxfreesalg

Men det mest ekstreme i rapporten fra WHO som Regjeringen nå har til behandling er at de vil ha en vurdering av å forby folk å røyke i sine egne hjem. Så først vil de forby folk å røyke ute, for så å forby folk å røyke hjemme i sine egne hjem! Hva blir det neste? Hva blir det neste politikere og byråkrater skal forby oss å gjøre i vårt eget hjem?

 • Pingback: Tweets that mention Erlend Wiborg» Blog Archive » Slakt heller Regjeringen -- Topsy.com()

 • plpl

  Hadde ikke forundret meg om dagens rødgrønne regjering føyer seg etter WHO.. SKAM!
  STEM BLÅTT

 • Lars

  itte no problem…..jeg vil bare dra til mitt andre fedreland US hvis de fortsetter jeg (siden jeg er er dobbel statsborger).Saa kan norge ryke og reise med alle de lovene….ka blir det neste?skal vi begynne og synge den sovjetiske nasjonalsangen?

 • yoink

  «Hadde ikke forundret meg om dagens rødgrønne regjering føyer seg etter WHO.. SKAM!
  STEM BLÅTT» eller bare form en millits og gjør stattskupp! det hadde norge virkelig hatt godt av med denne indoktrinerte politikerne, som over hodet ikke klarer å innrømme de har tatt feil! flere røykelover er vel diskriminering på det mildeste! vi har vel en anti diskriminasjons lov? men dette går vel snart på menneskeretten løs!

 • Pål Dickinson

  plpl: Nå må du ikke glemme at det ikke var den rød-grønne regjeringen som satt ved makten da den nåværende røykeloven ble innført.

  At WHO kommer med rapporter som kan virke ekstreme som du kaller den, Erlend, er vel ingen overraskelse. WHO har som oppgave å gjøre sitt ytterste for å sikre menneskers helse, helt uavhengig av hva som er lovlig og ikke pr dags dato. Dessuten kan vel ikke noen i dagens opplyste samfunn benekte at røyking faktisk er skadelig og derfor burde man kanskje i et langsiktig perspektiv jobbe mot å avskaffe røykingen helt. Hvilke virkemidler som skal/bør benyttes er selvsagt en egen diskusjon.

  Nå vet ikke jeg om du røyker eller ikke, Erlend, men jeg selv er nå inne i mitt 4. år som røykfri og det eneste jeg har angret på er at jeg ikke sluttet tidligere. Etter nesten 30 år med røyking begynte det virkelig å sette sine spor i kroppen men den trenden er heldigvis nå snudd.

  At regjeringen også vil ha strengere lover og forskrifter for å begrense røyking synes jeg bare er fint og det er veldig sunt med en saklig diskusjon for å finne frem til hvilke virkemidler som er de rette til enhver tid, men å bruke WHOs rapport på denne måten skader egentlig bare saken etter min mening. Det er ingen som har noen tro på at regjeringen vil fremme noen forslag for Stortinget som er en fullstendig blåkopi av rapporten.

  Som tidligere røyker, og jeg har på ingen måte blitt noen innbitt motstander som man ofte ser hos tidligere røykere, vet jeg veldig godt hvilke meninger og synspunkter en røyker har, og hvordan han/hun i det lengste vil forsøke å forsvare sin egen røyking, men det er ikke til å stikke under en stol at røykere må være noen av de mest optimistiske menneskene som finnes. 90% av alle røykere vil i løpet av livet få røykerelaterte sykdommer, mens også 90% tror at de vil være blant de 10% som ikke vil bli rammet. Nå skal ikke jeg stå inne for at disse tallene er helt korrekte men de ligger nok ikke så altfor langt unna sannheten, men dette kan ikke sies å være annet enn veldig optimistisk! :-p

  Ha en god helg!

  • ErlendW

   Pål har helt rett i at det var den Bondevik 2 Regjeringen som innførte dagens røykelov. Jeg er enig id eler av den loven, men langt ifra alt. Men det jeg tok opp i bloggen min nå Pål er de endringene dagens Regjering har gjort med røykeloven. Tenker da på at de f.eks. må tvinge butikkene til å «skjule» tobakksvarene til tross for at det ikke eksisterer noe faglig eller forskningsbasert begrunnelse for å gjøre dette. Når WHO nå kommer med forslaget om at man skal vurdere å forby røyking hjemme så glemmer man at voksne folk må få bestemme over sine egne liv. Det er mye som er farlig og dumt i livet, men vi kan ikke forby alt vi ikke liker

 • Wantnosmokenomore

  La meg bare si det sånn, forby meg å røyke fordi det er skadelig, da skal sukker produkter, alkohol, biler, båter, roastbeef fra gilde og olje forbys, det er jo skadelig det og.
  Og ikke glem leve, det må også forbys, en kan jo dø av det.
  Tullete bedrevitere, jeg som røyker er klar over faren ved å røyke, såvel som faren ved å kolidere i bil, det er en kalkulert risiko gjort av den enkelte røyker.
  Røykerom og (uff) røykeforbud inne på utesteder ser jeg poenget i, spar de som ikke vil ha noe med det i det offentlige rom for røyken, vil de ha ekstrem svette lukt eller overdose av div parfymer så er vel det bedre enn sånn som det var før.
  Men la røykere gjøre som de vil, de burde heller satse på kampanjer som oppfordrer til enkelt individets egen frivillighet til å slutte.

 • Knut

  Jeg er ikke sikker på hvor du vil hen med innlegget ditt.Men la meg si med en gang.Du er sikkert like kjent med at røyking er skadelig,eller har du ikke fått med deg det?Kan du si meg hvor mange ligger på sykehus med kols og andre sykdommer som de har fått av røyking?Det kan du vel kanskje ikke.Men la nå de som er blitt syke av røyking ikke oppta sykehusplass for oss som ikke røyker,og som sikkert må stå i kø etter røykere.De bør heller vente slik at vi kommer tilbake i arbeid tidligere.Nei,jeg tror du er ute etter å fiske noen stemmer fra de stakkars tullingene som ødelegger sin egen helse frivillig.

 • NN

  @Knut

  «Men la nå de som er blitt syke av røyking ikke oppta sykehusplass for oss som ikke røyker,og som sikkert må stå i kø etter røykere.»

  Jeg skulle likt å se deg argumentere for at tjukke folk som spiser for mye ikke bør ta opp sykehusplasser. Eller folk som drikker for mye. Eller folk som driver med ekstremsport. I det hele tatt folk som på en eller annen måte er ansvarlig for sin egen tilstand.

  Røykere betaler vel for faen skatt de også?

 • Pingback: Politiet inn på soverommet | Erlend Wiborg()

 • Fordi jeg selv har jobbet på et utested/restaurant, og selv har vært på mange av de på fritiden, er jeg helt enig i at røyking bør begrenses til et uteareale. Det handler om å ta hensyn til mennesker som ikke tåler røyk, og også ta hensyn til at de som ikke røyker blir utsatt for passiv røyking som også er skadelig selvom mange vil ha det til at det ikke er slik.
  Men å skulle forby mennesker å røyke i sine egne hjem blir å dra det for langt. Hvis dette skulle gått igjennom, samt hva jeg har lest i de blogginnleggene som har blitt skrevet i det siste om at regjeringen vil bestemme prisen på bøker OG tvinge igjennom bompengeringer så kan man like gjerne gå fra å kalle Norge en demokratistat til et diktatur hvor regjeringen gir blanke i Norges innbyggere så lenge de får sin egen vilje gjennom og får styre befolkningen helt og holdent ved å gå helt ned på den enkelte husstand.

Goto Top