Skal vi hjelpe uteliggere?

Skal vi hjelpe uteliggere?

Nrk Østfold har et oppslag om en 24 år gammel gutt fra Fredrikstad som bor i et forlatt uthus, med mildt sagt elendig standard. Selv så mener jeg det er uverdig at mennesker må bo på et sted som dette og jeg fikk medfølelse for 24 åringen. Men så leste jeg videre i artikkelen og der står det:

Han har riktignok fått tilbud om å bo midlertidig på Utne Camping, som NAV bruker som innlosjering av bostedsløse akutt. Dette har Stig avvist, siden det er svært langt fra byen, dit han må gå for å skaffe seg mat på Varmestua og ha sosial omgang.

Når han har fått et tilbud av det offentlige, men takket nei til det så har du etter min mening ikke krav på så mye sympati fordi du frivillig har valgt å bosette deg på et annet sted med elendig standard. Jeg har forståelse for at mange ønsker å bo sentralt og i nærheten av sine jobber, studier, sosiale plasser osv. men verden er sånn at vi ikke alltid bare kan peke på hva vi ønsker.

Det må være grenser for hvor mye man kan kreve fra det offentlige som er finansiert av våre skattepenger. Så 24 åringen som frivillig takker nei til et sted å bo fra det offentlige kan ikke komme etterpå å klage og forlange mer av dine og mine skattepenger. Jeg er for å hjelpe personer i nød, men de kan ikke forvente at det offentlige skal stille opp med en bolig akuratt i det området de selv ønsker. Hva synes du? Hvor langt skal det offentlige gå i å tilfredstille ønskene til innbyggerne?

Goto Top