Seksuell legning er ikke vernet mot vilkårlig drap

Seksuell legning er ikke vernet mot vilkårlig drap

Vårt Land kan i dag melde at FN sitt såkalte menneskerettighetsråd fjernet seksuell legning fra en resolusjon som sikrer mennesker mot vilkårlige henrettelser. Jeg har tidligere kritisert FN betydelig da jeg mener det har blitt et byråkratisk organ som i stor grad kontrolleres av land som ikke har demokrati og menneskerettigheter. For noen uker siden kom det frem at Iran fikk fast plass i FNs kvinnekomite som skal styrke kvinners rettigheter og der har vel Iran fint lite å bidra med.

Menneskerettigheter er veldig viktig, men FN har flere ganger vist at de ikke er i stand til å ivereta grunnleggende menneskerettigheter. Når FN nå velger å fjerne seksuell legning fra resolusjonen som skulle sikre de vilkårlige henrettelser så er dette alvrorlig, spesielt med tanke på hvordan flere homofile har det i flere muslimske land. Det er derfor lite overaskende å se at det er følgende land som stemte for å fjerne beskyttelsen folk med en annen seksuell legning virkelig trenger i mange land:

Afghanistan, Algeria, Angola, Azerbadsjan, Bahamas, Bahrain, Bangladesh, Belize, Benin, Botswana, Brunei, Burkina Faso, Burundi, Kamerun, Kina, Komorene, Kongo, Elfenbenkysten, Cuba, Nord-Korea, Den demokratiske republikken Kongo, Djibouti, Egypt, Eritrea, Etiopia, Ghana, Grenada, Guyana, Haiti, Indonesia, Iran, Irak, Jamaica, Jordan, Kazakstan, Kenya, Kuwait, Libanon, Lesotho, Liberia, Libya, Madagaskar, Malawi, Malaysia, Maldivene, Mali, Marokko, Mozambique, Myanmar/Burma, Namibia, Niger, Nigeria, Oman, Pakistan, Qatar, Russland, Rwanda, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent og Grenadines, Saudi Arabia, Senegal, Sierra Leone, Somalia, Sør-Afrika, Sudan, Surinam, Swaziland, Syria, Tajikistan, Tunisia, Uganda, De forente arabiske emiratene, Tanzania, Uzbekistan, Vietnam, Yemen, Zambia, Zimbabwe.

Det som også er skremmende er å se at de landene ovenfor til sammen faktisk har flertall i FN og dermed kan bestemme over FN noe som gjør meg enda mer kritisk til FN sånn organisasjonen er i dag.

Goto Top