Reisebrev fra Thailand – sommeren 2012 – nr 2

Reisebrev fra Thailand – sommeren 2012 – nr 2

Har vært litt for dårlig til å skrive reisebrev denne gangen, men her kommer et nytt. Vi nyter fortsatt livets glade dager her i Cha-Am med mye strandliv, god mat og drikke. Tidligere har jeg skrevet om thaimaten som er utrolig god, men de har også mange rare retter. Vi satt på en relativt enkel thairestaurant der de knapt kunne et eneste ord engelsk. Der fikk vi bla. servert følgende:

Det er faktisk en babymanet i suppen. Smakte faktisk relativt godt

Vi leide oss en sjåfør for noen dager siden og dro da litt utenfor Hua-Hin. Som dere ser av bildene under er det mye spennende å se rundt omkring

Her er vi med sjåføren vi leide. Utrolig rimelig med egen sjåfør i Thailand

En av Thailand,s rikeste damer har bestemt seg for å produsere vin i Thailand noe som i praksis ikke har vært produsert her tidligere. Vinen smaker veldig godt og hvis du er i nærheten er det absolutt verdt et besøk.

Et lite bilde av en enorm vingård i Hua-Hin

God lunch og vinsmaking på vingården

Etter besøket på vingården dro for å se «Big Buddha» som er i et tempel på landsbygda utenfor Hua-Hin. Denne Buddhaen mener de er magisk og hvis du gir mat til han vil han oppfylle dine ønsker. Denne dagen var det ekstremt varmt så vi orket ikke å være ved det templet så lenge.

Her er vi utenfor Big Buddha

Utenfor Bangkok har de et verdensberømt floating market som så absolutt er verdt et besøk. Mellom Cha-Am og Hua-Hin har de bygget et eget floating market som kun er bygget for turister. Det er pent og se på, men mangler så absolutt sjarmen til det ekte og minner egentlig mer om Disney land.

Etter å ha sett dette dro vi hjem til Cha-Am igjen der de har et fantastisk marked hver onsdag kveld. Markedet er enormt og her kan du få kjøpt deg alt fra klær, hunder, katter, elektriske ting til masse god og spesiell mat.

Cathrine ved starten av onsdagsmarkedet

Mye god mat på markedet

Heldigvis var det noen «vannhull» å slappe av på

Utfordringen kom da jeg skulle en tur på do, på utsiden av toalettet lå følgende i veien

En ku stod utenfor det skuret som faktisk var et toalettet til baren vi var på

Toalettet som også er dusjen til de som driver og bor på baren var ikke akkurat norsk standard, men det har sin sjarm på en rar måte

Tror nok ikke dette hadde blitt godkjent av mattilsynet i Norge..

Etter en lang og fin dag dro vi hjem og i Cha-Am er det scootertaxi den vanlige fremkomstmåten. Om det er helt forsvarlig kan man vel diskutere, men det er en opplevelse i seg selv.

Scootertaxi

Goto Top