Reisebrev fra Thailand – sommeren 2012 – nr 1

Reisebrev fra Thailand – sommeren 2012 – nr 1

Cathrine og jeg har i år igjen valgt å ta sommerferien i Cha-Am, Thailand i likhet med flere andre ferier de siste årene. Denne gangen skal vi være her i 3 uker. Vi har nå vært her i 4 dager og været har vært fantastisk bra. Det er ca 34 grader på dagtid og ned mot 27 grader på natten. Det er regntid i Thailand nå, men i området rundt Cha-Am og Hua-Hin regner det nesten ikke. Vi har ikke merket noe regn enda og i fjor sommer regnet det kun tre korte ganger i løpet av vår tre uker lange ferie her.

I likhet med tidligere går dagene med til å slappe av, sole oss, bade i basseng og på strand, daglig massasje og ikke minst mye god mat og drikke. Her er noen bilder fra oppholdet vårt så langt:

God og varmt hver dag

Når det blir så varmt er det deilig å kjøle seg ned på stranden eller i bassenget

Cha-Am har en fin strand, med få turister og mange thaier

Godt med fersk og god frukt. Fordelen her i Cha-Am er at selgerne ikke er innpåslitne, men allikevel alltid er der når du vil ha noe mat eller drikke 🙂

På lørdager pleier vi å dra inn til hotell  Sofitel i Hua-Hin som ligger ca. 20 min fra Cha-Am, men det gjør ikke noe da man får en privatsjåfør for ca. kr. 180 for en hel dag/kveld. Siden vi spiser på enkle Thairesutauranter ellers i uken koser vi oss med en fantastisk fransk buffe der vi får ubegrenset av østers, hummer, gåselever og alt annet godt.

Cathrine koser seg med Østers

 

Fine dekorasjoner med enda bedre sjømat

Fine figurer de lager av hekker og busker

Resten av uken spiser vi på langt mer enkle thairestauranter som ikke hadde blitt godkjent av det norske mattilsynet, men som har utrolig god mat og veldig god service. Prisen er også latterlig lav, da en vanlig middag for Cathrine og meg koster rundt 100-150 kroner for mye god mat og rikelig med drikke.

Cathrine nyter god thaimat på en enkel, men hyggelig restaurant i Cha-Am

Det som er hyggelig med Cha-Am er at det ikke er ødelagt av turistene enda og de aller fleste turistene som er her er thaier som selv velger å feriere her. Spesielt middelklassen i Bangkok drar hit i helgene og da sover de i bilene sine på stranden og skaper god stemning i hele byen. Da vi i går kveld gikk langs stranden på vei hjem fra middagen på kvelden møtte vi plutselig på en gammel folkevogn som var gjort om til en mobil bar. Thaiene satt rundt og nøt livet og Cathrine og jeg måtte selvfølgelig teste dette ut.

Hyggelig og artig bar langs stranden

Goto Top