Reisebrev fra Thailand – julen 2011 – nr 1

Reisebrev fra Thailand – julen 2011 – nr 1

Cathrine og jeg valgte å feire og jul og nyttår i Thailand i år igjen. Opplevelsene fra juleferien i fjor og sommerferien i år ga så absolutt mersmak. Søndag satt vi oss på flyet og landet i Bangkok på mandag. Vi hadde da leid en sjåfør som kjørte oss til Cha-Am der familiehuset vårt ligger. Det er drøye to timer syd for Bangkok like utenfor den mer kjente byen Cha-Am. Det som er deilig med denne byen er at den ikke er ødelagt av turister enda og det er her middelklassen i Bangkok selv ferier i helgene. Det er veldig artig å se når middelklassen fra Bangkok kommer i helgene da de bor i bilene sine ved stranden der de bader, fester og spiser hele dagen/natten.

Strålende sol og deilig varme

På kvelden synker temperaturen ned til 25-28 grader noe som er deilig etter en lang dag ute i stekende sol. Vi er relativt late her på ferie, men har fått trent en gang så langt. Dagene er avslappende, soling, mye god Thaimat på enkle, men fantastiske restauranter. Tror nok ikke at så mange av disse restaurantene hadde blitt godkjent av det norske matilsynet, men maten er noe av det beste man kan spise og prisen er ekstremt lav. På de fleste restaurantene vi går på koster en rett ca 8-10 kr, en øl koster ca. 7-8 kr.

Thailandsk øl er veldig godt og de har to store ølmerker som heter Chang og Singha. Disse er sterkere enn vanlig norsk øl og ligger på 7-8% alkohol så det er vanlig å drikke den med isbiter. Dette er utrolig forfriskende i varmen.

Chang er min favorittøl i Thailand. Cathrine foretrekker Singha

Vi skal prøve å være flinke med å skrive reisebrev fortløpende på lik linje med på våre andre turer. 31. desember reiser vi videre til Bangkok der vi skal feire nyttårsaften sammen med noen venner og bekjente.

Vi vil også benytte anledningen til å ønske dere alle en riktig fin og fredfull jul uavhengig om du ferier den hjemme i Norge eller ute i verden.

 

Goto Top