Reisebrev fra Kina – sommeren 2013 – nr 2

Reisebrev fra Kina – sommeren 2013 – nr 2

Etter fem dager i Beijing var vi klar for å reise til et litt roligere og mindre sted. Vi booket derfor flybilletter til et sted som heter Guilin og derfra ordnet vi oss en sjåfør som kjørte oss 1,5 timer til Yangshuo som vi trodde var en liten fjellandsby. Det viser seg at det de kaller liten fjellandsby i Kina betyr en by med 300 000 innbyggere. Likevel var denne byen utrolig hyggelig og avslappende med fantastisk natur.

Fantastisk natur

Fantastisk natur

Her i Yangshuo er menneskene helt annerledes enn i Beijing da de er mye mer imøtekommende og ingen prøver å lure oss her. I all hovedsak har vi slappet av og kost oss. En av dagene leide vi en egen guide og dro på en 4-5 timers sykkeltur i disse fantastiske fjellene og naturen. På turen syklet vi gjennom andre mindre landsbyer og fikk se hvordan kineserne her virkelig lever, besøkte en nedlagt sølvgruve osv.

Sykkeltur i Yangshuo

Her har vi kommet oss ut i den vakre naturen

Naturen Yangshuo

Yangshuo bridge

En kveld dro vi også på et kjent lysshow rett utenfor byen. Det er et lysshow ute i naturen som er regissert av han som regisserte åpningsseremonien til OL i Beijing. Selve showet var ikke veldig imponerende, men naturen og hele settingen var veldig stilig. Det var hele 600 artister på scenen(på båter i vannet, i fjellkantene osv).

Hvis du noen gang skal til Yangshuo så kan vi anbefale deg å bruke Bamboo hotell. Der snakker de engelsk og rommene er veldig fine. Prisen der er nesten dobbelt så mye som resten av byen, men prisen er uansett ikke mer enn rundt 500 kr natten.

Skulle egentlig lagt ut noen bilder fra lysshowet og fra byen men nettet er veldig ustabilt her dessverre, så de får komme senere. Vi har nå dratt fra Yangshuo og videre til Shanghai der vi skal være i 4 dager og neste reisebrev kommer til å handle om byen som er Kinas største.

 

 

 

Goto Top