Reisebrev fra Dublin – nr. 2

Reisebrev fra Dublin – nr. 2

Vi kom i dag tidlig hjem fra Dublin med et veldig tidlig fly(0745). Vi har hatt en veldig deilig langhelg der og vi kan så absolutt anbefale byen da den er sjarmerende, livlig og befolkningen er veldig hyggelige. Byen var i sin tid styrt av norske vikinger som erobret byen i år 841 og den var hovedsete for det norske kongedømme i flere år. Vi dro derfor til vikingmuseumet som heter det samme som vikingene kalte byen, Dublinia.

Olaf the White var den første kongen

Vi fikk også prøve litt vikingklær på museumet. Vi lærte bla. at vikingene ikke hadde horn på sine hjelmer annet ved noen meget sjeldne seremonier. Hornene på vikinghjelmene var noe man først så på teatre rundt 1800 tallet.

Cathrine er en moderne viking med hjelp og veske

Mye av samfunnet i Dublin og Irland er preget av vikingtiden og vi har vært med å forme samfunnet noe. Vi finner også flere ord i det engelske språk som stammer fra vikingtiden og gammelnorsk.

Her ser dere flere engelske ord som stammer fra gammelnorsk

Etter vi var ferdig i vikingmuseumet gikk turen videre til Dublin Castle som ble bygget mellom 1208 og 1220 for de engelske visekongene. I dag brukes kun slottet til innsettelse av presidenter og andre større arrangementer.

Dublin Castle

Som jeg skrev om i det forrige reisebrevet så var vi ikke fornøyd med maten i Irland, så vi valgte å være kjedelige og spise på Hard Rock Cafe på kvelden. Etter middagen dro vi selvfølgelig på irsk pub igjen der det var live musikk, god stemning og flere som danset noe dere ser av denne lille videosnutten jeg filmet.

Goto Top