Reisebrev fra Dublin – nr. 1

Reisebrev fra Dublin – nr. 1

På min bursdag i januar fikk jeg en tur tl Dublin av Cathrine. Vi reise fra Moss lufthavn med Ryanair i går.

Turen til Dublin tar drøye to timer og flyplassen i Dublin er heldigvis kun 15 minutter unna Dublin sentrum. Vi fikk booket inn på hotellet før vi dro rett på pub. De fleste pub,er og restauranter i Dublin ligger i en gate som heter Temple Bar. Her er det veldig hyggelig og typisk irsk.

Maten vi har spist her så langt er typisk britisk mat, noe som ikke er spesielt godt. Men det er allikevel hyggelig å spise på en ordentlig irsk pub da det er en fantastisk atmosfære der.

Når man er i Irland og Dublin som er Guinness sitt hjemland måtte vi selvfølgelig dra på Guiness museum der vi lærte mye om historien bak Guiness og hvordan de lager det.

Vi fikk selvfølgelig flere smaksprøver underveis.

Egentlig er hverken Cathrine eller jeg glad i Guinness, men når man får det servert riktig temperert og har lært måten det skal drikkes på så smakte det helt greit. Jeg har alltid trodd at man skal drikke Guinness på samme måte som øl, men her tok jeg feil. Her er et skilt jeg fant som viser hvordan det skal drikkes.

Så langt har vi nytt Dublin som er en veldig vakker og hyggelig by å være i. Vi merker ikke så mye til finanskrisen her, men vi ser flere skilt for arbeidsledige som dette.

I dag er det valg til ny nasjonalforsamling her i Irland og vi ser valgplakater overalt. Dessverre kan jeg for lite om Irsk politikk, men jeg prøver å lære meg litt ved å prate med taxisjåførene som har sterke meninger. Har også sett at det Irske Labour har samme logo(rose) som AP i Norge. Lurer på hvem som var først ute, noen som vet?

I kveld vil vi være sikret godt mat, så vi drar på en hyggelig Spansk tapasrestaurant. Vet at man bør følge ordtaket «When you are in Rome, do as the Romans do», men dette gjør vi heller etter middagen da vi skal på en pub der det er live irsk folkemusikk og dans.

Goto Top