Media produserer feilaktige historier

Media produserer feilaktige historier

Jeg har skrevet flere bloggposter om hvordan media dessverre forskjellsbehandler de politiske partiene. I bloggposten «media forskjellsbehandler» kommer jeg med flere konkrete eksempler på dette. Det er ingen hemmelighet at media er glad i de store overskriftene og ofte vrir en sak sånn at den blir mer tabloid, men vi ser dessverre eksempler på at etterretteligheten til media i mange sammenhenger blir borte. Det siste eksemplet er de siste dagers enorme oppslag om at en tidligere fylkesformann i Fremskrittspartiet nå har meldt seg ut og stiller til valg for partiet Rødt. Media hevder at personen meldte seg ut av Fremskrittspartiet for 2 år siden.

Denne saken er en reprodusert sak da media og spesielt TV2 lagde en stor sak om Martin Brynjulfsen under Stortingsvalgkampen 2009 der han fritt fikk snakke om hvor skrekkelige FrP hadde blitt, hvor kalde, kyniske og skadelige vi var for samfunnet og pga. dette hadde han nå meldt seg ut og han oppfordret folk å stemme rødgrønt. Media velger nå å gi han nytt oppslag på at han har «meldt» seg ut igjen, jeg lurer på hvor mange ganger media mener det er en nyhet at en person melder seg ut av et parti, for så å gå inn i et annet.

Media velger i denne saken å komme med faktaopplysninger som er feil:

  • Media hevder han meldte seg ut for to år siden, men medlemsregisteret til FrP viser at hans siste betalte medlemskontingent var i 2002
  • Siden han ikke betalte kontingenten ble han fjernet fra medlemsregisteret i 2004
  • Han har prøvd å melde seg inn igjen, noe han får avslag på. Hvis FrP er så skrekkelig er det litt rart han har ønsket å melde seg inn igjen. Kan det hende at han nå er sur på partiet for at han ikke er ønsket som medlem?
  • Media skriver at han var fylkesformann i Troms FrP. Dette stemmer, men det media dropper å si er at hans periode som fylkesformann var på drøye 9 måneder for 20 år siden
Disse opplysningene er kjent for media da FrP gikk ut med disse i 2009 da de lagde den første saken på at han meldte seg ut av FrP. Jeg synes det er helt greit at personer melder seg ut av et politisk parti og det at en person som bla. har foreslått at vi bør slippe atombomber over Nord-Norge hvis Russerne kommer, krevd porno på kafeer osv. ikke er ønsket som medlem i FrP synes jeg bare er bra.
Jeg vil derfor utfordre media til å motbevise min påstand om at de forskjellsbehandler partiene og jeg har et forslag til en sak som jeg utfordrer media til å lage oppslag om. Mangeårig AP topp i Østfold, prest og jurist Ove Virik Jørgensen som er tidligere Ordførerkandidat for AP og ikke minst mangeårig fylkestingsrepresentant for Arbeiderpartiet har meldt seg ut av Arbeiderpartiet og inn i Fremskrittspartiet. Han stilte til valg for FrP ved fylkestingsvalget i 2007 der han ble innvalgt og står nå på 6. plass på fylkestingslisten for FrP. Begrunnelsen hans for å bytte parti er bla. at han mener FrP har sterkest omtanke for de svakeste i samfunnet.

Ove Virik Jørgensen på fylkesårsmøtet til Østfold FrP 2011

Siden media velger å lage en stor sak på at en person som var fylkesformann i 9 måneder for 20 år siden har meldt seg ut av FrP, lurer jeg på om media i anstendighetens navn lager like store oppslag på at en AP topp i Østfold som er tidligere Ordførerkandidat og mangeårig fylkestingsrepresentant nå har tatt et oppgjør med AP og meldt seg inn i FrP. Jeg tviler på om media gjør dette og hvis media ikke gjør dette er det enda et bevis på forskjellsbehandlingen.
Goto Top