Partiboka må være i orden

Partiboka må være i orden

Halden kommune styres som kjent av Arbeiderpartiet og demokratiet i byen er dessverre meget dårlige kår og er i enkelte tilfeller fraværende. Lars Sponheim sa nylig at det var hans oppvekst i Halden som gjorde at han ble skeptisk til Arbeiderpartiet og deres samrøre med LO.

I Halden er det en avis Halden Arbeiderblad som igjen er eid av bla. Arbeiderpartiet og fagbevegelsen. I 2007 ble Frode Rekve ansatt som sjefsredaktør, men da han skrev noen kritiske artikler om AP så ble han forsøkt fjernet, noe som resulterte i betydelige protestaksjoner fra innbyggerne.

Dette er bare noen av mange skrekkeksempler på det mangelfulle demokratiet i Halden kommune. Jeg ble derfor ikke overrasket da jeg i gårsdagens Halden Arbeiderblad leste en artikkel om tidligere helse- og sosialombud Ola Liland som prøver å dysse ned at Halden også får kritikk fra sivilombudsmannen. Ola Liland slipper heldigvis katte ut av sekken med følgende kommentar: «Det var Arbeiderpartiet som satte meg inn som ombud, …….»

Partiansettelse?

Jeg trodde virkelig at en ansatt i en så viktig stilling i kommunen var klar over at det er kommunen som ansetter og ikke et enkelt parti, for jeg håper at han hadde lojaliteten sin hos innbyggerne og ikke et enkelt parti.

Goto Top