Norske eller utenlandske flagg?

Norske eller utenlandske flagg?

Nå er 17. mai rett rundt hjørnet og selv så er jeg en som virkelig gleder meg til 17. mai. For meg er 17. mai en fantastisk dag da vi feirer vår grunnlov og vårt nydelige land. Vi kan være stolte og glad for å få bo i Norge som er et fredfullt land der vi i all hovedsak har det veldig bra. Selvfølgelig kan mye bli bedre og jeg er en av de som virkelig mener at Norge trenger fornyelse, vi må ta vare på det som er bra i Norge, men samtidig trenger Norge en fornyelse som jeg mener Fremskrittspartiet er partiet som hadde vært best til å fornyet Norge.

Norge har gjennom de siste 30-40 årene og spesielt de siste 10 årene fått mange nye innbyggere fra land som Pakistan, Somalia, Irak, Iran osv osv. Ingenting gjør meg mer glad enn å se våre nye landsmenn i 17. maitoget og at de feirer Norges nasjonaldag på lik linje med etniske nordmenn. Men debatten om hvilke flagg man skal benytte på 17. mai kommer hvert eneste år.

Jeg har ingen tro på et lovforbud mot andre flagg på 17. mai, dette da vi feirer en grunnlov som gir oss ytringsfrihet og flagg er en ytring sånn jeg ser det. Jeg tror heller ingen ønsker at politiet skal gå rundt på 17. mai å arrestere/bøtelegge personer som har med et annet flagg enn det Norske. Men igjen så mener jeg spørsmålet handler om respekt for landet du har valgt å bosette deg i, respekt for alle de som har vært med å bygget landet og ikke minst den enorme symbolkraften det Norske flagg har på 17. mai.

Jeg er blant de som blir provosert hvis noen løper rundt med andre flagg på 17. mai, jeg oppfatter det som en provokasjon og vil oppfordre alle til å være tydelig på hva vi feirer 17. mai, nemmelig den Norske grunnloven og det Norske land, da flagger man også med det Norske flagget.

Men i tillegg til flagget så mener jeg også at man bør pynte seg på 17. mai, jeg blir skuffet når jeg ser foreldre som lar barna løpe rundt i vanlige hverdagsklær og enda værre er det når foreldre ikke gidder ta på seg penklær på 17. mai. Jeg forventer ikke at alle skal gå rundt i bunad(selvom det er en veldig stilfullt plagg), men jeg synes at man av respekt for landet burde kle på seg finere klær enn man benytter til hverdags. For 17. mai er ikke en individuell feiring, det er og skal være en folkefest og derfor bør man gjøre sitt ytterste for å vise landet, folket og grunnloven den respektet det fortjener.

Vil med dette ønske dere alle en riktig fin 17. maifeiring, så får vi håpe på sol, glede, is, pølse, vaffel(i Moss pølse i vaffel) og mye god grillmat og drikke.

Goto Top