Norges dyreste rasteplass

Norges dyreste rasteplass

Norges dyreste rasteplass

Et godt eksempel på det er det såkalte Solbergtårnet som er Norges dyreste rasteplass. Her valgte bla. fylkespolitikerne å bruke over 52 millioner skattekroner på det de hevdet skulle sette Østfold på kartet og være en nasjonal turistattraksjon. Jeg husket debatten veldig godt da jeg var sentral i den da Fremskrittspartiet som eneste parti var imot dette hele tiden. I starten skulle denne rasteplassen koste underkant av 20 millioner noe FrP mente var gal bruk av skattebetalernes penger. De øvrige partiene med AP i spisset trumfet dette gjennom og kom med grove beskyldninger mot FrP og undertegnende for at vi gikk imot. Det gikk så langt at APs gruppeleder i fylkestinget mente at FrPs motstand var et gufs fra victoriatiden, viste vår historieløshet og mangel på respekt for østfoldingene.

Begbymannen

De øvrige partiene ønsket å dra prosjektet lenger og ønsket å dekorere tårnet ut mot E6 med Begbymannen(helleristning) med en erigert penis på 10 meter. Igjen mente FrP at dette var sløsing av store dimensjoner og ville gjøre Østfold til latter i hele landet at man kutter i skole og samferdsel for å få råd til dette. Prosjektet gikk videre og kostnadene økte med 5-10 millioner kroner til hvert møte uten at det fikk AP og de øvrige partiene til å si nei til prosjektet. Rasteplassen og tårnet ble til slutt bygget og prislappen endte på rundt 52 millioner skattekroner.

Nå har rasteplassen og tårnet vært i bruk i noen år og resultatet er klart, turistene svikter monumentet til AP og det er knapt besøkt med unntak av at det benyttes flittig av homofile som møtes for skjult sex. Siden så få besøker stedet legges nå kiosken ned og tårnet stenges nå for en periode. I stedet for å innrømme fiaskoen og sløsingen med skattebetalernes penger vurderer nå de øvrige partiene å spytte inn enda mer penger i fiaskoprosjektet. Hvis ikke dette er sløsing og uansvarlighet vet ikke jeg.

Goto Top