Min twitterbursdag

Min twitterbursdag

I dag er det to år siden jeg opprettet min konto på twitter og skrev min første tweet. Jeg husker at jeg var en smule skeptisk til twitter da jeg ikke forstod nytteverdien av å kunne twittre 140 tegn siden jeg var aktiv på Facebook og like gjerne kunne oppdatere statusen min der. Til tross for min skepsis så kom min første tweet 13 april 2009.

Min førstw tweet

 

I starten av jeg sporadisk twitrer og skrev ca. 1 gang i uken noen tweets og var litt redd for at jeg skulle bli like håpløs som alt for mange politikere er på sosiale medier. Med dette mener jeg at alt for mange politikere oppretter blogger, Facebooksider, twitterkontoer etc. for så å bruke dette til å spamme folk flest i noen uker før et valg, for så å la kontoen være inaktiv før de neste valg tar opp bruken eller spam som jeg vil kalle det. Heldigvis er det ikke kun mange politikere som er håpløse på sosiale medier, det gjelder i stor grad også journalister. Dagsavisens Arne Strand skrøt for en liten stund siden over hvor aktiv han var på twitter, til tross for at han i praksis er fraværende der. Det passet han nok godt å skryte litt av seg selv og prøve å danne et inntrykk av at han er aktiv i sosiale medier, til tross for at det er en løgn. Nettopp løgner som dette og andre overdrivelser gjør at twitter er et godt sted å være. For er det et sted løgn og overdrivelser blir avslørt og fakta kommer frem så er det på twitter. Etter Arne Strand skrøt på seg sin twittererfaring ble han hudflettet og latterliggjort på twitter og det ble dermed synlig at Arne Strand var en av de journalistene som var mest skjelden på twitter. Det kom frem at Arne Strand i snitt har 3,8 tweets pr. uke noe som er veldig lavt med tanke på å ha en dialog med andre twitrere.

Det finnes også flere journalister som er meget gode på twitter og den jeg personlig mener er det dyktigste til å benytte seg av mulighetene twitter gir er Dagbladets Marie Simonsen. Det er ikke ofte jeg er enig med henne politisk, men jeg vil allikevel kåre henne til medianorges beste på twitter. Hun er aktiv på twitter, uten å spamme oss. Hun deltar i debatter, spesielt rundt saker hun selv har skrevet og kan dermed utdype sine synspunkter og ikke minst måtte dokumentere eventuelle påstander. Hun benytter også twitter for å lodde stemningen rundt forskjellige politiske saker og er ikke redd for å ta selvkritikk på vegne av Dagbladet når de tabber seg ut. Hennes eneste svakhet på twitter er at hun i likhet med 99% av medianorge aldri kan innrømme at de er forutintatte og forskjellsbehandler politiske partier, men dette handler mer om journalister generelt enn deres bruk av twitter.

Som jeg skrev om så er det mange politikere som bruker twitter til å spamme følgerne, men det er også eksempler på flere som er dyktige på twitter. For å begynne kåringen av den dårligste politikeren på twitter så velger jeg å utelate alle de som bare benytter twitter i valgkampen og da til spam. En som er meget aktiv på twitter er Arbeiderpartiets Bjørn Jarle Røberg-Larsen som kaller seg @BjornJarle på twitter. Han twitrer utrolig mye og skal ha ros for å delta i debatter og besvare spørsmål. Utfordringen hans etter min mening er at han benytter twitter til spam for sin blogg og viser liten evne og vilje til reell dialog og debatt med sin arrogante fremferd. Jeg tror ikke han har klart å skaffe en eneste ny velger til Arbeiderpartiet gjennom sin bruk av twitter, heller tvert imot. Jeg kårer han derfor til den dårligste twitreren blandt politikerstanden.

I motsatt ende av skalaen vil jeg kåre den beste politikeren på twitter og det er flere å velge mellom her, både folk fra mitt parti og andre partier. I mitt parti synes jeg at Tom Staahle og Tord Lien er de beste og av politikere i andre partier vil jeg si at SVs Snorre Valen og SVs Bård Vegard Solhjell er blandt de beste. Den som stikker av med seieren blir SVs Snorre Valen da han er aktiv uten å spamme, besvarer spørsmål og kritikk og gir oss et lite innblikk i Stortingets lukkede liv.

Av folk som ikke er politikere eller journalister er det mange dyktige og spennende mennesker du bør følge på twitter, men den jeg spesielt vil trekke frem er @bordsenius han twitrer om alt og har som oftest en humoristisk vri på alt som skjer i samfunnet, hvis du ikke følger han bør du begynne med det med en gang.

Tweet fra @bordsenius

Selv så føler jeg at jeg nå ser nytteverdien av twitter og benytter det aktivt på pc, mac, iPhone og iPad. Jeg lærer veldig mye av å være på twitter, får nyheter fra hele verden i løpet av få sekunder og ikke minst får jeg mange gode politiske tips og ideer samtidig som jeg får brynet mine og mitt parti sine standpunkter mot mange dyktige debattanter på twitter. Min twitterkonto @erlendwiborg kommer derfor til å overleve mange flere bursdager i årene fremover og jeg håper jeg får se flere av mine lesere på denne bloggen også på twitter.

OPPDATERING:

Jarle Aabø har skrevet en god kommentar på E24 der han kritiserer twitter for å være en «lukket» menighet og advarer folk mot å benytte twitter. Les hele hans kommentar på E24. Jeg ser flere av poengene hans da twitter fortsatt i all hovedsak benyttes av såkalte meningsbærende personer innen media og politikk. Men twitter er samtidig en effektiv kanal for å innhente fakta, bryne standpunkter og ikke minst kan man spørre om det er riktig for en politiker eller en i media å ikke være en sted der det flyter så mye informasjon som er relevant for jobben. Delta gjerne i debatten og bruk kommentarfeltet til å diskutere bloggposten min og kommentaren til Jarle Aabø.

Goto Top