Media forskjellsbehandler

Media forskjellsbehandler

Vi har lenge vært klar over at media ikke liker Fremskrittspartiet, noe vi har sett mange eksempler på gjennom årene. Så fort media finner en liten feil Fremskrittspartiet gjør så blir dette blåst opp til uante høyder. Vi så det tydelig under Stortingsvalgkampen 2009 der f.eks. Aftenposten hadde en stor forside der de skrev at «FrP politikk gir mer kriminalitet», dette ble underbygget av 3 personer som de fremstilte som nøytrale forskere. De 3 såkalte nøytrale forskerne var ikke nøytrale, de var medlem i AP, SV og SP. Etter at Fremskrittspartiet klagde på dette oppslaget tok det en stund, men til slutt måtte Aftenposten beklage oppslaget, men da på noen få linjer langt inne på en lite synlig side i avisen.

Media nyter virkelig de gangene en Fremskrittspartiets 30 000 medlemmer gjør noe kriminelt. Da slår gjerne media saken stort opp, og benytter gjerne overskriften «FrP topp tatt for ……..». Hvem som er FrP topp definerer media selv, jeg har selv opplevd å være FrP topp på forsiden i VG som 19 åring. Men det som er sikkert ved skandaleoppslag rundt politikere, er at hvis det er en FrP,er så skriver media dette med en eneste gang. Jeg reagerer derfor på media når en lokalpolitiker i mitt fylke som også er en betrodd politimann blir mistenkt for å ha misbrukt 11 kvinner. Jeg vil være den første til å påpeke at personen som er mistenkt er uskyldig inntil det motsatte eventuelt blir bevist og at dette er en meget tragisk sak for både de misbrukte kvinnene og for den mistenkte og hans familie. Det jeg reagerer på er at media skjuler partitilhørigheten og identiteten hans når de gjør det motsatte når det gjelder FrP,ere i lignende saker.

Jeg husker godt da en FrP Ordfører i Os ble anmeldt for voldtekt av en 16 år gammel jente i 2001. Media skrev uttallige sider rundt saken i mange måneder, de skriver faktisk om saken nå snart 10 år etter hendelsen. Saken ble henlagt av politiet som intet straffbart forhold, men media valgte allikevel å skrive partitilhørigheten og navnet på personen.

Jeg kan også nevne en sak der en tidligere FrP,er i mindre kommune i Østfold ble tatt for blotting. Til tross for at personen ikke hadde noen fremtredene verv ble han fremstilt på forsiden av landets medier som en «FrP topp».

Om media skal skrive partitilhørighet og identiteten til personer som er mistenkt, siktet, eller dømt må media selv avgjøre. Velger media å eksponere partilhørigheten eller identiteten til folk, synes jeg de må benytte like mye spalteplass på å informere om hvis personen blir frikjent.

Mitt spørsmål til media er hvorfor velger dere å skjule partitilhørigheten til politimannen og den fremtredene politikeren i Østfold som nå er mistenkt for bla. å ha misbrukt 11 kvinner. Kan dette ha noe med at personen ikke er FrP,er, men tilhører et annet parti? Jeg lurer på hvordan media ville skrevet om denne saken hvis denne fremtredene østfoldpolitikeren hadde vært en FrP,er…

Goto Top