Lavmål av SV

Lavmål av SV

Det skal være stor takhøyde i det politiske ordskiftet og politikere skal måtte tåle at deres synspunkter blir kritisert. Samtidig bør vi kunne forvente at det er synspunktene og ikke personen som blir angrepet. Noen overtramp vil vi alltid oppleve og jeg tror både politikere, journalister og andre innbyggere noen ganger begår overtramp. I dag skrev media om at Fremskrittspartiets ungdom har innstilt Himanshu Gulati som ny formann i partiet. Media velger å fokusere på at han har det de kaller innvandrerbakgrunn og ikke hva han som person står for, men sånn er media. Jeg ble derfor litt paff da jeg så følgende tweet på twitter:

Thor_Egil
Tidligere FpU-leder viste seg å være kriminell. Ny leder er utlending. Må være forvirrende for dem at dette er to forskjellige personer.
12.03.12 19:38

Personen som skrev denne tweeten er ikke en tilfeldig lokalpolitiker men SVs sekretariatsleder på Stortinget og han er en av de mest sentrale i et regjeringsparti. Tweeten hans er nok ment som et forsøk på å være morsom, men jeg mener det blir for platt. For det første er det feil at Himanshu er en utlending som SVs sekretariatsleder hevder da Himanshu er født i Norge og oppvokst i Sogn & Fjordane.

Jeg forstår godt at venstresiden blir usikre på hvordan de skal takle det når FpU blir det første ungdomspartiet som får en leder som ikke er kritthvit da dette passer ikke inn i deres fordommer mot Fremskrittsbevegelsen. Hovedgrunnen til at jeg ble med i FpU og Fremskrittspartiet for over ti år siden er partiets klare politikk om at alle mennesker er forskjellige og at vi derfor må fremheve enkeltindividene i stedet for gruppetankegangen til de andre partiene. Derfor nekter jeg å være med på en politikk som syr puter under armene på f.eks. innvandrere da jeg nekter å se på de som en svak gruppe på lik linje med at jeg er imot kvotering av kvinner da jeg nekter å være med på at kvinner er en svak gruppe. La oss fremheve enkeltindividene og bedømme personer ut fra deres meninger og handlinger og ikke gjøre som SVs sekretariatsleder på Stortinget som går etter hudfarge og en kollektivistisk tankegang.

Goto Top