Kurshelg med Østfold FrP

Kurshelg med Østfold FrP

I helgen har jeg vært på superkursweekend med Østfold FrP i Halden.

Tema for kurset var denne gangen innnvandring, integrering, kriminalitet, forsvar og utenrikspolitikk. Det er alltid hyggelig og lærerikt med kurshelger og denne gangen hadde vi også fått tak i meget gode foredragsholdere. Vi startet med Hege Storhaug i Human Rights Service som holdt et meget skremmende, men samtidig opplysende foredrag om bla. æresbegrepet og konsekvensene dette har for å få integrert flere av innvandrerne i Norge. Det som er skremmende er at hun blir utsatt for en hetskampanje fra enkelte og det er sterke krefter som ønsker å stoppe hennes arbeid for å få til en god integrering og ikke minst øke forståelsen og kunnskapen rundt flere innvandrermiljøer i Norge.

Vi hadde så et meget godt innlegg av FrPs Jan Arild Ellingsen som først snakket om militæret og de siste hendelsene som har skapt mye mediastorm. Han gikk så videre til å prate direkte og Afghanistan og de utfordringene vi har der og litt om forskjellige måter vi kan løse utfordringene vi står ovenfor for å få frigjort den Afghanske befolkningen fra Talibans grep.

Når vi først er i Halden så måtte vi selvfølgelig få en ordentlig omvisning på Fredriksten Festning som er en perle og som har en meget spennende historie. Vi var også heldig å fikk smake på festningsbrygg. På 1700 tallet var vannet såpass dårlig på festningen så soldatene der fikk heller 2,6 liter øl daglig!

På søndagen hadde vi spennende foredrag om politi, kriminalomsorg, ettervern og til å prate om dette hadde vi fått en representant fra Politiets Fellesforbund, fengselsdirektøren i Indre Østfold fengsel og FrPs Morten Høglund.

Etter en så fin helg er jeg nå klar til en hektisk uke der store deler av uken går til KS høstkonferanse i Fredrikstad, møte i den nasjonale programkomiteen jeg sitter i og det møtet og KOMPOL møte skal være i Austevoll før turen går videre til Bergen der det skal være lokalpolitisk konferanse for rundt 400 FrP,ere. Blir mye reising og ikke minst mye med 4-5 hotelldøgn på en uke, men fordelen er at alle hotelldøgnene blir i FrP styrte kommuner 🙂

Goto Top