Ikke gjør som mora di sier

Ikke gjør som mora di sier

De fleste av oss husker godt Karius og Baktus fra barnebøkene når de ropte: «Jens, ikke hør på hva mora di sier». Dette sitatet bør tas frem igjen og endres til: -Ikke hør på hva Jens sier.

Jeg tenker ikke på Jens fra Karius og Baktus, men vår Statsminister Jens Stoltenberg og hans parti. Før valget i 2009 gikk Arbeiderpartiet høyt på banen og lovte at tannhelse skulle sees på som øvrige helsetjenester, nemmelig at man skal ha egenandelstak på disse tjenestene. Hvorfor skal tennene behandles annerledes enn leppene og resten av kroppen?

I Arbeiderpartiets partiprogram står det følgende på side 41: »

«Arbeiderpartiet vil derfor at tannhelsefeltet skal bli en del av det offentliges ansvar på lik linje med det øvrige helsevesen.»

Dette er en formulering som Fremskrittspartiet ble veldig glade for, da vi øynet muligheten til å få flertall for synes vi har hatt i mange år. Forhåpningene var store, spesielt siden Arbeiderpartiets regjeringskollegaer også hevdet at de er positive til makspris på tannhelse på lik linje med øvrige helsetjenester. SV med Statsråd Lysbakken i spissen dukket også opp i tannlegestolen med media på slep for å poengtere viktigheten av å få til en reform på dette området.

Skuffelsen blir derfor stor når jeg registrerer at dette valgløftet også var en bløff fra Regjeringen. Nå 1 år etter valget er de klare på at de ikke har noen planer om å oppfylle et av deres viktigste valgløfter. Derfor bør Karius og Baktus sitt gamle utspill endres til: «Ikke hør på hva Jens sier»

 

 

Goto Top