Harry-Brekk på handletur

Harry-Brekk på handletur

VG kan i dag avsløre at landbruksminister Lars Peder Brekk(SP) har brukt påsken på harryhandel i Sverige. Dette er etter min mening en fornuftig handling av Brekk da han har valgt å benytte sin forbrukermakt til å få kjøpt rimelige varer. Det som allikevel gjør dette en smule spesielt er at samme mann er landbruksminister og gjør  alt han kan for at de samme varene han kjøpte i Sverige skal bli langt dyrere i Norge.

Den rødgrønne Regjeringen har sørget for at norske forbrukere har et meget dårlig matvareutvalg, som også er meget dyrt. Dette da Regjeringen gjør det de kan for å forhindre reell konkurranse i landbruket, legger hindringer i veien for bønder som ønsker å drive stort og dermed få stordriftsfordeler og ikke minst har den samme Regjeringen lagt på et enormt avgiftsnivå på matvarene. Alt dette har medført at mange prisbeviste norske forbrukere velger å handle i Sverige noe som igjen medfører tap av arbeidsplasser i Norge og mange milliarder skatte og avgiftskroner går til Svenskene i stedet for i Norge.

Jeg har tidligere vært klar på at så lenge Regjeringen fører denne håpløse landbrukspolitikken må vi stoppe hetsen mot de fornuftige som handler i Sverige. Allikevel mener jeg at det er utrolig dobbeltmoralsk av vår landbruksminister å handle i Sverige. Det er tydelig ingen sammenheng mellom liv og lære hos den rødgrønne Regjeringen og da blir det bare dobbeltmoralsk av Brekk å handle i Sverige. Jeg har tidligere hevdet at mange politikere tydeligvis glemmer at også politikerne stammer fra apene, men Brekk og den rødgrønne Regjeringene tror tydeligvis fortsatt at det er forskjell på de selv og resten av befolkningen.

Regjeringen bør vise at det er sammenheng mellom liv og lære og jeg ser frem til at når Brekk og dagens Regjering er pensjonister skal de få nyte godt av FrPs landbrukspolitikk. Da skal de få slippe å måtte dra på harrytur til Sverige for å få et godt utvalg av gode og rimelige matvarer.

Goto Top