Handlingslammede politikere

Handlingslammede politikere

I går kom nyheten om at Wang toppidrett i 2011 velger å flytte fra Moss til Fredrikstad. Begrunnelsen til Wang er bla. at politikerne i Moss ikke var konkrete nok og at de ikke kunne stole på tomme løfter. Jeg har fulgt prosessen nøye og må si at jeg har forståelse for Wang sin avgjørelse av følgende årsaker:

Melløs arena:

Moss kommune vedtok at Wang skulle få leie plass i den nye Melløs arena. Bystyret vedtok dette to ganger og dermed regnet Wang med at deres lokaliseringsproblemer var løst. Plutselig og uten forvarsel så snudde AP og Høyre og gikk imot nye Melløs arena og dermed stod Wang uten nye lokaler.

Nye lokaler i forbindelse med opprustningen av Melløs:

Etter at Bystyret sa nei til å bruke ca 30 millioner for å få nye Melløs arena på plass så valgte Bystyret heller å ruste opp dagens stadion til underkant av 50 millioner!! Planen var da at Wang skulle sikres plass på Melløs, enten i direkte tilknytting til stadionet, eller som et eget bygg ved sidna. Utfordringen var at dette bare var tomme løfter fra politikerne, ingenting skjedde konkret.

Allergi mot private skoler:

Det er heller ingen hemmelighet at de som styrer Moss, AP, SV og Rødt er allergiske mot private skoler og dermed har vært delvis passive i saken rundt Wang.

Tilbud fra Fredrikstad:

Det har lenge vært kjent at Fredrikstad har jobbet hardt for å få Wang til å flytte ditt. De har vært tydelige og konkrete på hva de har å tilby i stedet for løse løfter og prat fra politikerne. Fredrikstad kom med en totalløsning som inneholdt alt fra lokaler, samarbeidsavtaler, bidrag til flyttekostnader etc.

Wang måtte derfor ta en avgjørelse om å fortsatt måtte leve med usikkerheten i Moss eller flytte til Fredrikstad der alt lå til rette. Wang må ta hensyn til sine ansatte, lærere, og samarbeidsklubber og dermed ble valget dessverre enkelt. Dette er nok et eksempel på handlingslammede politikere i Moss og ikke minst løftebrudd fra AP og H når det gjaldt Melløs arena. Resultatet vi sitter igjen med er at vi mister Wang toppidrett og dermed mange arbeidsplasser, elevplasser og ikke minst en viktig aktør og støttespiller for idretten i Moss. Kommunen betaler nå underkant av 50 millioner for å ruste opp dagens Melløs arena som ingen ønsker seg, i stedet for å bidra med 30 millioner for å få en flunkende ny stadion og ikke minst beholdt Wang toppidrett i Moss.

All ære til Fredrikstad med Ordfører Eva Kristin Andersen(FrP) som har vært i front i denne saken og vist handlekraft og sikret innbyggerne i Fredrikstad en meget fin skole.

Uansett vil jeg takke Wang for alle årene skolen var i Moss og for alt skolen har gjort for mossesamfunnet. Jeg håper vi i fremtiden kan få et toppidrettsgymnas tilbake til Moss, men da må vi ha politikere som kan samarbeide med aktørene og ikke sitte handlingslammede og se på.

Anbefaler også bloggposten til Halvard Henry Dahlberg om samme tema.

Goto Top