Forslag fra FrP: Nedstemt – Forslag fra andre: Vedtatt

Forslag fra FrP: Nedstemt – Forslag fra andre: Vedtatt

Det er ingen hemmelighet at de andre partiene ofte stemmer ned forslag som kommer fra Fremskrittspartiet, kun fordi det er Fremskrittspartiet som kommer med forslaget. Ofte ser vi at de andre partiene kommer med lignende forslag 10-15 år etter. Det er selvfølgelig gledelig at våre forslag til slutt blir vedtatt, men jeg synes det er patetisk at de ikke kan støtte forslagene våre med en gang hvis de er enige. I dag fikk vi nok et eksempel i Østfold der man behandlet en sak om forbud mot niqab, burka finnlandshette osv. da de dekker til ansiktet.

Det burde være en selvfølge at elever i skolen ikke skal få lov til å dekke til ansiktet sitt både av hensyn til undervisningssituasjon, sikkerhet og ikke minst normal skikk og bruk. Enda et argument som også er veldig viktig er at niqab, burka og andre plagg som har til hensikt å undertrykke kvinner ikke har noe å gjøre i vårt samfunn. For ca. 5 år siden fremmet jeg følgende forslag i fylkeskommunen:

«Østfold fylkeskommunen innfører forbud mot bruk av heldekkende plagg som skjuler ansiktet på våre videregående skoler»

Dette forslaget skapte ramaskrik og det manglet ikke på latterliggjøring fra de andre partiene på hvor unødvendig og håpløst dette forslaget var. Forslaget mitt fikk derfor kun Fremskrittspartiet sine stemmer, mens resten av partiene stemte imot. Det var derfor overaskende når følgende i dag ble vedtatt:

«Elevene skal ikke bruke plagg som helt eller delvis dekker elevenes ansikt»

Som man ser er de to forslagene mer eller mindre identiske, det ene ble nedstemt og latterliggjort mens det andre ble vedtatt. Den eneste forskjellen er at det første forslaget kom fra FrP og da stemte de imot av refleks. Dette er etter min mening uheldig for demokratiet da man som politiker selvfølgelig skal støtte forslag man er enig i uavhengig om det er FrP, AP, H eller Rødt som fremmer forslaget. Selv har jeg alltid vært klar på at alle partier har noe fornuftig i seg og jeg bryr meg ikke om hvem som har fremmet et forslag, jeg vurderer innholdet og er jeg enig i forslaget stemmer jeg for.

Goto Top