Forbrukermakt mot Ryanair

Forbrukermakt mot Ryanair

Ryanair har gledet mange av oss som er glad i å reise rundt omkring i verden og har gjort det mulig for alle å reise langt oftere pga deres lave priser. Min samboer og jeg har fløyet til London t/r for kun 52 kr totalt for begge noe som er milevis lavere enn andre flyselskaper. Når man flyr Ryanair så vet man at alt ekstra i tillegg til selve flysetet koster penger, men dette synes jeg er helt greit. Jeg vil heller ha lave priser på flyreisen så får de som ønsker å ha med mye bagasje, spise, drikke osv betale for dette selv, ikke la alle oss andre betale for det.

Ryanair får i perioder kjeft da de ansatte ikke er fagorganisert og noen hevder at Ryanair gjør det de kan for å stoppe eventuell organisering. Ifølge Ryanair så står alle ansatte fritt til å organisere seg, men at de forbeholder seg rettet til å prate direkte med den enkelte ansatte. Dette liker ikke fagforeningene da de ønsker seg mest mulig makt og innflytelse over bedrifter og samfunnet som helhet. Etter min mening er fagofreningene ofte alt for dårlig på å se det positive i et marked og de burde utnyttet markedet til fordel for sine medlemmer i stedefor å prøve å bekjempe det frie markedet. Det er derfor gledelig at fagofreningene nå faktisk benytter seg av markedets beste mekanisme, nemmelig forbrukermakten. Forbrukermakten er styrken i kapitalismen da markedet består av alle oss som forbrukere og vi ha muligheten til å droppe å kjøpe fra bedrifter vi ikke liker. Fagforeningene liker som kjent ikke «fagforeningspolitikken» til Ryanair og oppfordrer nå til boikott noe som er en fornuftig handling av fagforeningne. Hvis nok folk er enig med fagforeningene og boikotter Ryanair så vil Ryanair på sikt måtte endre sin politikk på området, for ellers står de uten kunder.

Jeg kommer ikke til å boikotte Ryanair, men er glad for at fagforeningene benytter seg markedets mekanismer for å endre noe de er uenig i.

Goto Top