Farligere å se øl enn å drikke øl

Farligere å se øl enn å drikke øl

Det at Norge er et spesielt land på mange områder er noe vi alle vet. Norge er også et av de land i verden med størst og dyrest byråkrati, da politikerne og byråkratene elsker å styre folks hverdag. Jeg har tidligere skrevet om politikernes iver etter å skjule røykpakkene i butikkene, forsøk på å forby røyk i private hjem, forsøk på å forby røyking på offentlige steder osv.

Siste eksempel på håpløse politikere og byråkrater er nå helsedirektoratet som er direkte underlagt Regjeringen. De vurderer nå å forby synlig øl i butikken og vil derfor vurdere å kreve at butikkene må legge presenning over øl,en sånn at ingen ser at en butikk selger øl. Har de virkelig så lite tiltro til voksne mennesker at de ikke tror at ved å skjule øl i butikken så vil folk stoppe å drikke? Skal vi virkelig gjøre sånn at folk skal føle seg som kjeltringer kun fordi de ønsker å kjøpe seg noen øl til helgen?

Hva med vinmonopolet, skal vi dekke til hele polet også? For da sikrer vi at folk som er på polet ikke ser at de selger alkohol der? Eller bør vi muligens forby ordet VINmonopolet da navnet på polet er et alkoholnavn? I Bergen vil de nå nekte en pub å hete Jegermeisteren da de mener navnet kan gjøre at folk drikker for mye alkohol.

For å finne på så håpløse ting må man enten være politiker eller byråkrat, folk flest forstår heldigvis at dette blir for dumt. Mennesker er født som frie enkeltindivider og trenger ingen reguleringskåte politikere til å passe på oss.

Goto Top